Şair, şiir yazar durur heceyle

Gündüzler komşudur, daim geceyle

Fert ayakta kalır, iman gücüyle

Unutma bunları, hep aklında tut

 

Şiir ve edebiyat dünyasının tanınmış isimlerinden olan Orta Anadolu’nun saygın ve etkili şairlerinden eğitimci-şair-yazar Durdu Şahin, “Şiir Gibi” şiirlerle yeni şiirlerini okuyucularıyla buluşturdu. “Sevgi Pınarı, Kutsal Sevda, Kar Çiçeği, Bir Demet Şiir, Kuşluk Vakti ve Gül Yağmuru” şiir kitaplarından sonra “Şiir Gibi” şiirlerle yeniden ve daha kuvvetli bir şekilde merhaba diyen Durdu Şahin, Alaca’dan tüm Türkiye’ye ulaşıyor.

 

Vatandır bizlere kanat, can olan

Vatandır bizlere kuvvet, kan olan

Vatandır sevgisi imandan olan

“Önce Vatan, Önce Vatan” diyoruz.

 

Durdu Şahin, 1960 Çorum-Alaca-İsahacı Köyü doğumlu. 1989 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu. Halen öğretmen olarak milli eğitimde görevli bulunan Durdu Şahin, mahalli ve ulusal basında yazıları, şiirleri yayımlanmış, seviyeli kalemiyle hayata sağlam tutunmuş, ömrünü şiir ve edebiyata adamış bir arkadaşımızdır. Alaca’da yayınlamış olduğu “Seviye” ve “Birikim” dergileriyle tüm şair ve ozanlara şiirlerini ulaştıran Durdu Şahin, Alaca ve Çorum’da gerçekleştirdiği şiir şölenleriyle de adını tüm Türkiye’ye duyurmuş, çok iyi ve usta bir şairdir. 

            Asalet yüklüyüm korku bilmem

            Dostuma tam dostum, yürekten silmem

            Mazluma, yetime vurana gülmem

            Has öfkenin narı, Anadolu’yum



            Mevlanamız gibi öz konuşturan

            Hacı Bektaşi ile köz konuşturan

            Yunus Emre olup söz konuşturan

            Yurdun iftiharı Anadolu’yum

Çorum ve Alaca’daki kültür ve sanat faaliyetleri adeta Durdu Şahin ile özdeşleşmiş gibidir. Çorum denince Alaca, Alaca denince Durdu Şahin, Durdu Şahin denince de aklımıza şiir ve edebiyat çalışmaları gelir. Sadece Alaca ve Çorum’un değil, Orta Anadolu Bölgesi’nin de en tanınmış şairidir Durdu Şahin.

 

Kendisinin hazırlayıp sunduğu birçok şiir şölenine bizzat katılan bizlerde onun gayretlerini yakından gördük. Yozgatlı şairlerle sıkı bir diyalog halinde olan Durdu Şahin hoca, Sürmeli şiir şölenimize de katılıp bizleri sevindirmiş, bir yarışmamız için ilettiği şiiri, ödülümüzü de kazanmıştır.



            Ülkemin ortasında en emin bir kaledir

            Mazlumlara sığınak, zalimlere gülledir  (Yozgat)

 

            Tarihin gözbebeği, coğrafyanın nişanı

            Soylu mert yiğitlerin şaha kalkan imanı (Yozgat)


           Cesaretin timsali, hür fikrin hürriyeti

            Helal kazançla doyan erlerin memleketi(Yozgat)

 

Durdu Şahin hocayla tanışmamız çok eski yıllara dayanır. Şiir ve edebiyatla olan dostluğumuz da eskidir. Bir zamanlar “Bizim Anadolu” gazetesinde birlikte aynı sayfada yazılar yazmıştık. Şiirlerini beğenerek okur, yazılarını ilgiyle izlerdik. Etkili kalemi, güzel şiirleri, manalı yazıları bizim gönlümüzde hüsnü kabul görürdü.

 

Durdu Hoca geçen yıllar Yozgatlı şairler yazarlar olarak Alaca Şiir Şölenine davetiyle bizleri onurlandırmış, çok hoş, kadirşinas, esprili tavrıyla, candan ve misafirperver tutumuyla, gönlü ve eli açık dost canlı davranışlarıyla hepimizin gönlünde taht kurmuştu. Çorum’un ve Alaca’nın güzel mekânlarını gezdirip bizlere asla unutamayacağımız güzel vakitler yaşattı. Alaca’nın güzel mekânı olan Veli Çayırındaki anılarımızı unutamaz olduk. 

 

Sofrası da, gönlü de, fikri de bereketli olan Durdu Şahin’i bu güzel davranışlarıyla bir kere daha anıyoruz.



Yüreğimi dinledi, kulağım gün boyunca

Sevinçlere doydum ben, öteleri duyunca


Dirildim umutlarla yorulmuşa fer oldum

            Yüklendim fazileti, durulmuşa ser oldum 




Bilinmezleri bildim, bir anda dile geldim

Gözlerden yaş sildim, gülerek güle geldim


            Sözlerin çoğu külfet, sabrın sonu selamet

            Rahmetle kuşat Rabbim cümle kulların affet!


            Dili sade ve Türkçe, anlatımı duru ve akıcı, özü milli ve manevi his çağlayanı olan şair Durdu Şahin; şiirlerinde saygı, kardeşlik, vatan, Bayrak ve Millet gibi konuları nakış nakış işlediğini görüyoruz. Şiire sevdalı, şaire dost, Çorum ve Alaca’nın kültür elçisi eğitimci-şair-yazar Durdu Şahin’i bu güzel eserinden dolayı kutluyor, başarılarının daim olmasını temenni ediyoruz. Eline, emeğine, yüreğine sağlık Durdu Hoca; Yozgat’tan kucak dolusu selamlar…


Başını kaldır da bak, umutlarla doluyuz

Allah diyen canların, eli, dili, yoluyuz




Ülkemizi yükseltmek, ebedi olsun ilke

Bilelim, anlayalım, hepimizin bu ülke

 

 

 

Ahmet SARGIN

Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı

( Durdu Şahin'le Şiir Gibi başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 19.04.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.