Sen bilmezsin ey genç insan henüz çok yenisin hayata. Daha görmediğin karanlıklar var ama bir o kadar da aydınlık ufuklar. Aşk diye bir tat var alemde yakan acıtan ama hoş bir his. Bize sor anlatırız sevda ile yanmayı ateş neydi ki közlerimizde, volkan olduk. Bize sor, kızıl gecelerde kavrulmayı öyle ılıman değildir yüreğimiz, yakar değdiği yeri. Bize sor korlarını aşkın iyi biliriz ocaksız tutuşmayı. Görmediğimiz diyarlarda dolaştık senin olmadığın şehrin geçmediğimiz sokaklarında kaybolduk. Bize sor en zor soru neymiş biz tattık Ademle Havva'dan önce, yasak elmayı.
 
Yalın kılıç daldı mağrur yüreğimiz aşk muharebesine. Biz siper ettik göğsümüzü ihanete, bize sor, kırk satırla kibri doğramayı. Sevda kalesini biz müdafa ettik surlarında dalgalanırken, sevgi bayrağı. İki yüzlü iblisin topu tüfeği yıkamadı. Bize sor  teslim olmadan asilce silahsız muzaffer olmayı. Biz attık aşkın oklarını, boş gönüllere. Göz kararı değildi isabetimiz hedef sabır on ikiden vur! Bizdik yalnız ruhların barınağı bizim sevgi aşımızla doydu yoksul yürekler. Meşkinde sarhoş, muhabbetinde hoş en yaşanılası zamanlara hatıralar sunduk. Bize sor kalitelisini sevdanın biz verdik lezzetini vuslat balının.
 
Ağlayana gülenler vardı içi çürümüş dışı sahte güzellikler. Gurur duvarına çakılıp kalmış sevgiyi paraya değişenler. Biz den değildiler ne biz onları sevdik ne onlar bizi. Lakin kötü söz etmedik sustuk vakarımızla. Bize sormadılar sormak istemediler. Kırıldık incindik yıkılsada sırça sarayımız, teslim etmedik kalbimizdeki tahtı. Oysa bilmiyorlardı ki karaydı sevgisiz yürekleriyle onların bahtı.
 
Sen bilmelisin artık ey genç insan. Açtık sonuna kadar sevgi denen hazinenin kapılarını. En değerli mücevherlerle doldurduk. Adını aşk koyduk, dostluk, vefa, sadakat, muhabbet koyduk. İyi koru talan edilmesin cevherin. Çünkü yaşadıkça ve ölümden sonra bile sana ait tek şeydir sevgi ziynetin. Al doldur gönül sandığına hepsi senin ve paylaştıkça çoğalacaktır bilmelisin...
 
 
 
Ş.AYDOĞAN / GÜLCENAZ /  
YALOVA / 11 NİSAN 2012
 
 
( Bize Sor başlıklı yazı Şükran Aydoğan tarafından 4/11/2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.