Söz düşer dile, dil kaypaktır uymaz yüreğe. Hırsın kamçısı şaklar cümleler fırlar istediği yere. Nereye gideceğini bilmez bir kurşun kaza yarası açar kalplere. Gözyaşı deli sel olur yıkar bendini, göz kararır siyah bir geceye. 

Zehri öldürür sevgi neferlerini. Muhabbet kalesinde sur/lar düşer savunmasız kalır şefkat. Bayrağını diker kalenin burcuna kötülük nefret renginde. Kan tutarda bakamaz sabi kendinden öncekilerin intikam bere/lerine. Biri yazar biri bozar bozuk bir yasadır. Dünya ihtişamı kalacak kim bilir hangi hak etmeze. Vahşi çığlıkları duyulur sürüngenlerin gün bu gün.Talan edilecek ruhlar var. Hepsi satılmış üç beş dünya zevkine. Ahı-mıdır masumların bu kıyamet yanacak yaş kökler de belki kurunun yerine. Kim bilebilir gaibi ama kâhin kükrer ben diye. İçi boş kof safsatalara itibar eder, felaket çığırtkanları. Cehaleti paraya çevirir gülerek sinsice. 

Aslında eni sonu bir ömürdür, bitecek. Ebedi değildir hiç bir canlı. Kaçsada en emin dediği izbeye. Emrihak-vaki olduğunda düşer Azrailin eline. Cennetle cehennem arası yaşamak tercih nefsinde. Ve işte dil nefsin ortağı, ya köpük köpük öfke nefret dökülecek. Ya durgun su gibi berrak bir yürekle hak kelam edilecek. Ne gözyaşı seli taşacak ne ah-ı inleyecek masumların. İnsan yaratılmışların en üstünü ise, tövbe tarlasına ekecek pişmanlık tohumlarını. 


İyiliğin doğrunun tevazunun azametinde. İşte iki yol birinin gidişi kurtuluşa, ruh selametine. Diğerinin gidişi var dönüşü yok. Çorak ruhların azap sürgünlerine. Var git ey fani seçtiğin yolda kendi istikametine.

Ş.AYDOĞAN ( GÜLCENAZ )

( İstikamet başlıklı yazı Şükran Aydoğan tarafından 2.09.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu