Geçtiğimiz hafta sonu- Pazar günü Yozgat’ın merkez köyü Kırım da “Madımak Şenliği” düzenlendi. Kırım Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Köy Muhtarlığınca  organize edilen Madımak Şenliğine,  Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Genel Meclisi Üyeleri, siyasi parti İl başkanları, Milletvekili adayları, daire müdür ve amirlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katılarak şenliğe destek oldular.

      Köy Harmanında yapılan Madımak Şenliğinde söz alan konuşmacılar bu tür organizasyonların halkı kaynaştırdığını, birlik ve beraberliği sağladığını vurguladılar ve emeği geçenlere de teşekkür ettiler. Belediye Başkanı Yusuf yaptığı konuşmada şenliği düzenleyenleri kutlayarak köyün ihtiyaçlarının karşılanmasında belediye olarak her türlü desteği sağlayacaklarının sözünü verdiler.

     Kırım Köyü Madımak Şenliğinde Köy Muhtarı Şevki Doğan, Köy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Menderes Köksal ve aynı köylü olan Yozgat Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın da  birer konuşma yaparak, hem katılımcılara teşekkür ettiler, hem de konuklara köy hakkında bilgiler verdiler. Şenliğe halkın katılımın yoğun olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

      Kırım Köyü Madımak Şenliği okunan Mevlidi Şerifle başladı, protokol konuşmaları ile devam etti. Daha sonra programda emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı. Davetli tüm konuklara Yoğurtlu Madımak ve Pilav Üstü Kavurma ikram edildi.

      Madımak Şenliğinde sahne alan Aşık Kul Nuri ile Aşık Zeki Erdali’ nin deyişleri ve atışmaları ilgiyle takip edildi. Yozgatlı Şairlerin okuduğu şiirler programa renk kattı. Hasan Kaplani’nın sahneye çıkarak okuduğu  güzel eserler beğeni topladı. Yozgatlı Sanatçı Murat Balaban’ın coşturduğu  köy gençleri  halaylar ve oyun havalarıyla eğlencenin tadını çıkardılar. Murat Balaban’la birlikte sahne alan hemşerimiz mahalli sanatçı Osman Köseoğlu da coşkuyla alkışlanan sanatçılar arasındaydı.

       Açık artırmaya çıkarılan “Madımak Ağalığına”, Kırım Köyü Derneği Başkanı Menderes Köksal, İl Genel Meclisi Üyesi Selcan Göksel Taştan, Kırımlı İş Adımı Erol Doğan ve Yozgat Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın katıldı. Açık artırmanın sonucunda İş Adımı Erol Doğan  yılın Madımak Ağası seçildi ve gelecek yıl yapılacak Madımak Şölenine kadar bu unvanı taşıyacağı  bildirildi. Eğlencenin doruğa çıktığı Kırım Köyü Madımak Şenliğine köylülerin yanı sıra gurbette yaşayan hemşerilerimiz de  katılarak güzel bir birliktelik sergilemiş oldular.

     

( Yozgat Kırım Köyünde Şenlik Vardı başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 9.06.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.