1 Düşününce Belki De Kurgulayınca
Üç gündür kurgularım var bir yiğit yüreğin kayboluşu üzerine...Maraş mitingini izlemiştim televizyonda,doğaldı heyecanlıydı biraz da...Çook eskilerden tanıdım ,sevdim siyasallığımızı belki de ona ,onun gibi vatan evlatlarına borçluyduk.İdealleri olan ve onun uğruna sekiz yıl soğuk duvarlarla komşu olan bir vatanseverdi o...Ne hikmetse bu ülkede insanlar sorgusuz sualsiz hapislerde yatıp ve de beraat edebilmekte.Madem suçsuzdu niye aldınız içeri ...o en güzel yıllarını elinden aldınız o insanın.Yılmadı yıkılmadı,vazgeçmedi ideallerinden küsmedi ülkesine ülküsüne.Evet küslükleri oldu belki yol arkadaşlarına da davası birdi aslında...Türk-İslam davasını sonsuza kadar baki kılmak.Ülkesi için her türlü tavizi verirken ülküsü için tavizsizdi bu yiğit yürek.

İşte burda kopuyor filim,neden mi;çünkü bu ülke biz diyemeyenlerin ayrık otlarının ülkesi olmuş ya hayli zamandır.Onların menfaatleri ve idolleri çatışırdı böyle düşünen ve yaşayan insanlarla.O halde ortadan kaldırılması gerekir bir türlü.Bu bazan bir tır olur altına giriverir aracın adı bellidir susurluk diye koyarlar senaryonun adını.Bazan bir traktör çıkıverir önüne bir garip gümücineli olur düşersin kimsesizliğinle toprağa.Ne bileyim belki de ıspartanın çıplak dağlarına çarpan bir uçakta toplanmış tesadüfi bilim adamısındır ülkem ve ülküm diyen aylarca aydınlanmayan bir garip uçak kazası diye düşer gazete manşetlerine haberin...Veya düşer helikopterin bir mart soğuğunda yaralısındır zor da olsa ulaşırsın insanlığa canın yanmakta ,kanın donmaktadır bin parçasın o anda.Milyonlar sesinle ölür ölür de ulaşamaz hiç kimsenin yardım eli şefkat eli...hani devlet babaydı,bir baba evladını böyle yaralı kor mu ...Eğer üvey değilse.

Çağımızın bunca teknolojisine rağmen eğer o insanlar kurtarılamıyorsa ya da ne bileyim kurtarılmıyorsa başka ne düşünelim .Galiba yine bir vatan evladı ülkesine,ülküsüne ;kısaca sevdasına kurban edildi.Güneydoğu'da verdiğimiz şehitler ,kınalı kuzularımız da aynı kirli ellerin ,bilinmeyen aslında malum güçlerin bu ülkede hakim olduklarını göstermiyor mu...

Artık bu gizli ellerin deşifre edilmesi,dahası kırılması vakti gelmedi mi.Ama nasıl,bugün ülkeyi yönetenlerin de en az onlar kadar sorumlu olması gerekmez mi.Bu Türk'lük düşmanlarının ülkede bu denli hakim olmalarında.Hangi ülkede bizim casuslarımız Güneydoğu'daki özgürlüklere sahipler belki de Ankara'daki.Ey ülkeyi yönetenler,yönettiğini sananlar !Bırakın sen-ben kavgasını .Vatan için,millet için...Allah için ,şu olayları aydınlatın...Sakın ha bu olayı da `Ergenekon`a ihale etmeyin işte o zaman bu millet size.......k.... güler.
( Düşününce Belki De Kurgulayınca başlıklı yazı Lütuf VELİ tarafından 11.09.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.