Yerköy yeni mahalle merkez cami Yazdır E-posta

ImageYerköy'de inşaatı devam eden modern ve büyük bir camiden söz etmek istiyoruz.

    Yerköy'ün kalabalık ve bereketli bir cemaati vardır. Özellikle Cuma günleri çarşı esnafı Cuma namazı için camileri tıklım tıklım doldurup çevre camilerine taşarlar.
    Yerköy Bedri Aydın Camii, Merkez Ulu Camii, Küba Camii, Ofis Camisi

genişletilerek bir sıkıntı giderilmeye çalışılmıştı. Geçen gün Yerköy'e gittiğimde gördüm ki, istasyon meydanına (Yerköy Garajına yakın bir alanda) modern bir camii inşaatı başlatılmış. Görkemli yapı kendini göstermeye başlamış bile…

    Caminin örnek şemasını inceledim. Bölgenin en görkemli, en güzel, en büyük camilerinden biri olmaya aday gözüküyor. İnsana gurur veren bir çalışma, hayırlı bir hizmet…

    Yeni Mahalle Merkez Camii inşaatını ustalarla birlikte gezdik. Cami yaptırma ve yaşatma derneği temsilcisi Emekli öğretmen Bekir Aşkınla görüştük… Camiler halkın yardım ve desteğiyle yapılan kurumlardır. Allah evi, kutsal mekan olarak bilinir. Cemaati var, yada yok tartışılmaz, halkın hayırları ile yapılır ve Müslümanların hizmetine sunulur. Burada da amaç edinilen duygu bu…

    Yerköy yeni Mahalle merkez camii inşaatı bin metrekare geniş bir alanda kurulmuş.

    1500 kişilik kapasiteli, büyük bir cami olarak planlanmış. Caminin alt katı işyeri, dükkan olarak düşünülmüş (Caminin ihtiyaçlarını karşılamak üzere) 2. kat Kur'an kursu, kütüphane, Toplantı salonu, imam odası ve gasil hane,  cenaze yıkama yeri olarak planlanmış. Tahmini bütçe 2 trilyon lira, bu yıl ki hedeflenen oran inşaatın yüzde 40'ını tamamlamakmış.

    İnşaatı gezdiğimizde ana hatlarıyla bu bölümleri görüp incelemelerde bulunduk.
    Dernek yönetimini kutlayıp, ne denli büyük bir hizmete talip olduklarını ifade ettik. Camiler Müslümanların toplanma yerleri camiler Allah evi olarak bilinen kutsal mekanlardır. Şu halde Allah Evini yapmak, ibadethane olarak açmak kadar güzel ne olabilir ki? Buralara sahip çıkmak biz Müslümanların asli görevi olsa gerekir.

    Camiler Müslümanların ibadet ettikleri yerlerdir. Yer yüzünün en şerefli yerleri olan camilere Allah'ın evi denilmektedir. Camiye giden mümin Allah'ın ziyaretçisi ve misafiri durumundadır.

    Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur;
    “Evinde güzelce abdest alıp camiye giden kimse Allah'ın ziyaretçisidir. Ziyaret edene Allah ikramda bulunacaktır”

    Hz. Osman (r.a.); “Ben Resülüllahın kim Allah rızası için mescit yaparsa Allah'da onun için Cennet'te bir benzerini yapar. buyurduğunu işittim demiştir.” Medine'ye ilk mescit yapılırken duvarı için kerpiç taşıdığı rivayet edilmektedir. Kendisine mani olup kucağından kerpici almak isteyen ashabına; “Gerçek hayat ahiret hayatıdır” (Bu hayatı siz de kazanmak istiyorsanız mescit yapımı için kerpiç taşıyınız) anlamında ikazlarda bulunmuştur.

    Yerköy Yeni Mahalle Merkez Cami sizlerin bizlerin, hayır seven Müslümanların yardımlarıyla tamamlanarak ibadete açılacaktır. O muhteşem yapıda bir taşınız. Bir tuğlanız olsun istermisiniz? İşte bunun için fırsat doğmuştur.

    Bu kutlu, mübarek yapıya destek olmak isteyenlere müjde veriyoruz. Mübarek üç aylarda hayırda yarışmanız dileğiyle…

    (Not: Yardımlarınız için: Bekir Aşkın 0505 387 42 28 nolu telefonu arayabilirsiniz. Ayrıca Cami için açılan hesap numarası Yerköy Ziraat Bankası H. No; 47747437-5001)
    Mübarek üç ayların içinde bulunuyoruz.
    Bu ayları süsleyen kandil geceleri var.

    Dualarımızla temenni ettiğimiz Ramazan ayına kavuşacağız. Dünya fani, her şey geçici, baki olan hayır ve hasenattır. Camiler, çeşmeler, hanlar, hamamlar, hastaneler, köprüler, ibadethaneler, okullar hizmet edilebilecek kurumlardır. Ecdadımız bu tür hayır işlerinin yapımında seferber olmuşlardır.

    Bugün bakınız, bunların hepsi toprak oldular.
    Ama yaptıkları eserler halen dimdik ayakta, amel defterleri kapanmamış amellerini (Hayırda) devam ettiriyorlar. Böylesine kutsal yerlere hizmet etmek, para harcamak, yardımda bulunmak hizmetlerin en güzeli olsa gerek.

    Bilmem ki, cami, mescit yapımının önemini sizlere anlatmama gerek var mı? Her şey fani, baki olan yapılan kalıcı eserlerdir, hayır ve hasenatınızdır… Saygılarımla.
( Yerköy Yeni Mahalle Merkez Camii İnşaatı başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 24.06.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu