www.ilerigazetesi.com

Simav 15. Şairler Şölenine katılmak üzere Kütahya'nın şiirin ilçesi simav'a gittik. 14 Mayıs günü uzun bir yolculuktan sonra Simav'a vardım.
Garajda beni Simavlı Şair Asım Kısbet karşıladı.

Bu Simav'a ilk gelişimdi. İlçeyi yeşil bir örtünün arasında bulnca sevindim. Kaplıcalarıyla ünlenmiş olan ilçe oldukça güzel görünüyor, uzun bur vadinin eteğini doldururuyordu.
ik buluşma turistik modern tesisleriyle ünlü Evnal Kaplıcaları yemekhanesinde gerçekleşti. Tanıdık dostlarımıza selam verip hemşehrimiz Durak Turan Düz'ün masasına oturduk.

Şairler birer ikişer salona girip selam veriyorlar, tanışma faslına başlıyorlardı. Simav'lı şair Osman Karaaslan gelenleri tanıtıyor, onları şiir okumak üzere mikrofan başına davet ediyordu.

Kibar ve beyefendi görünümüyle programı başlatan Mustafa Teneke Şairler şöleni ile ilgili bilgiler sundu. Simavlı konukları tanıttı. Belediye Başkan Yardımcıları, Mahalli gazete temsilcileri ve görevli Üniversitesi öğrencileri misafirlerle ilgileniyor tanışma faslına ortak oluyorlardı.

Şairler yorumlanırken bende masalara bir göz attım, tanıdığım isimleri selamladım. Masaların pek çoğu şölenlerden tanıdığımız dostlarımızdan oluşuyordu. Ancak yeni gördüğüm simalarda vardı. Adanalı Halise Tekbaşı, Münevver Düveri, Mansur Ekmekçiyi, Aydın'dan gelen Şükrü Öksüz'ü, Abdülkadir Güler'i Mersin'den gelen Sergül Vural'ı, Eskişehirden İbrahim Sağır'ı, Manisa'dan Gündüz Aydın ve Yılmaz Gül'ü görüp selamlaştık.

Hemşerimiz Durak Turan Düz, Vedat Fidan boy, Murat Duman aynı masada sohbete dalmıştık. Masalarda sıcak bir dost muhabbeti devam ediyordu.

Kısa bir süre sonra Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan'da aramıza katılarak misafirleri selamlayıp yan masadaki görevliler bölümüne oturdu. Üniversiteli gençlerin görevli yakalıkları ile masa masa dolaşıp hizmet etmeleri bizleri son derece sevindirdi. Gördüğümüz ilgi ve alaka bizi fazlasıyla memnun etti. 15. Şairler şölenini Simav Belediyesi üstlenmişti ve bunu geleneksel olarak her yıl devam ettirmeyi planladıklarını söylüyorlardı.
Tanışma faslına kısa bir ara verilince kalacağımız yeri bulmak üzere harekete geçtik.

Eynal Kaplıcalarında kalacağımız söylenince de bir hayli memnun olup buraya yerleştik. Eynal Kaplıcaları harika bir yerde kurulmuş, temiz, bakımlı modern bir tesisleri ile göz dolduruyor. Beş yıldızlı otelden farksız olan bu güzel tesislerde rahat edeceğimizi düşündüm. Uzun bir yerden gelmiş bir hayli de yorulmuştuk.

Muhabbet faslı akşam yemeğinde de devam etti. Sevil Mısıroğlu, İbrahim Sağır, Gündüz Aydın, Yılmaz Gül, Abdülkadir Güler, İbrahim İmar, Abidin Güneyli, Zeki Çelik, Şaziye Çelikler, Halise Tekbaş, Mansur Emekçi, İsa Kayacan, Murat Duman, Zübeyde Gökbulut, Öz Ali Yılmaz, Münevver Düver, Vedat Fidanboy, Durak Turan Düz gibi yakın dostlarımızla koyu bir sohbete dalmıştık.

Birinci günün akşamı Belediye Düğün Salonunda yapılan Müzik ziyafetine konuk olduk.
Programı Simav musiki derneği hazırlayıp sundu. Burada bazı arkadaşlarımzda şiirlerini yorumlamaya devam ettiler.
15 Mayıs Cumartesi günü şölenin iknici günü kısa bir Simav turuna çıktık. Hisar aile çay bahçesi, Simav Belediyesi, Çelenk sunumu, Demirci köy şelale tesisleri gezilerek burada konakladık.

Demirci kasabası şalale tesisleri bütün yorgunluğumuzu attığımız yer oldu.Şahane manzarası soğuk ve tatlı suyu, serin havası ile içimize sımsıcacık akıvermişti. Burada bizi Demirli Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve ekibi ağırladı.

Cumartesi akşamı yeni düğün salonunda şiir yorumları devam etti. Tüm şairler şiirlerini okuyup seyircileri selamladılar. Kaymakak vekili, (Kütahya Vali Yardımcısı) Cengiz Harunoğlu, Belediye Başkanı Kasım Karahan, Prof. Dr. Nurullah Çetin, İLESAM Başkanı Nuri Parmaksız ve ekibi programın sonuna kadar kalarak şairleri yalnız bırakmadılar. Belediye görevli elamanlarıyla konukları misafirperver tutumuyla ağırlıyor, hizmette sınır tanımıyordu. Bu durum şairleri bir hayli memnun etti.

Simav 15. Şairler Şölenine İLESAM adate çıkarma yapmıştı. Başkan Mehmet Nuri Parmaksız, yönetimden İsmet Bora Binatlı, Durak Turan Düz, İlter Yeşilay, Cemal Tuzcuoğlu, Muhittin Arar, Bayram Durbilmez gibi isimlerle katılarak Simav Şairler Şölenine önemsediklerini vurguladılar. İLESAM İl temsicileri ile bir toplantı yaparak bizleri bigilendirdiler Simav şairler Şöleninde Rahmetli Ali Abdülkerimoğlu'da hatırlanıp sık sık ondan söz edildi. Program 16 Mayıs Pazar günüde devam etti.

Bir Gündüz Aydın, Yılmaz Gül'le birlikte Simav'da erken ayrılıp arkadaşlara veda ettik. Şölende veda arkadaşım AŞIK Byarami (Yaşar Tosun) oldukça kaliteli bir insanmış. Bana baba nasihatlarinde bulundu. Bir akşamda kaplıcada onun saz ve sözüne konuk olmuştuk. Simav da üç güzel unutulmaz gün geçirdik. Simav bu işi biliyor. ve kültürümüzü yaşatıyor. ilçenin tanıtımına çok büyük kaktısı olan şairler şölenini devam ettirmeyi düşünüyorlar. Kendilerini kutluyorum.

Başta Belediye Başkanı Kasım Karahan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Selam Simav'a, selam simavlı dostlara...
Ahmet SARGIN
YOZGAT ŞAİRLER VE YAZARLAR BİRLİĞİ BAŞKANI
( Simav Şiir Şöleni başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 5/22/2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu