Babamın dükkanında küçükken çok çalıştım. Bir kiracımız geldi. Kiracımız sağır ve araz idi. Yanındaki çocuğunun yardımıyla bir ay içinde taşınacağını söyleyip evi tutarken bize ödediği kaporayı talep etti. Babam tedbirli ve tecrübeli olduğu için evi boşaltıp elektrik ve su faturalarını kapatıp bize borcu yoktur kağıdı getirmesini istedi. Ondan sonra kaporayı iade edeceğimizi söyledi. 

        Engelli kiracımız bütün evrakları tamamlayıp geldi. Sözde eve bağlı hiçbir borcu yoktu. Ben hemen adamın parasını iade edelim dedim. Babam 15 gün daha bekleyelim bazen pürüz çıkıyor dedi. Ben merhametimden kasadan bir kira bedeli alıp araz abiye verdim. 

       Bir ay sonra giden kiracıya ait resmî kurumdan bir borç geldi. Ödemek zorunda kaldık. Babam bana kızdı. Aradan 6 ay geçti. Bu araz kiracımız çıkıp geldi. Nasıl olduysa ev telefonunu kapattırmamış. Kullanmadığı halde borçlanmış. Neredeyse bize attığı kazık kadar üstüne borç gelmiş. Men dakka dukka
( Eden Bulur başlıklı yazı Ferhadi tarafından 29.12.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.