BABA TÜKETİCİYİ KORU.. 
Serbest Piyasa Ekonomisi,  kendini açıktan gösteren ya da göstermeyen paranın en örgütlü Hali olan sermaye karşısında, TÜKETİCİNİN  ezdirilmemesini de HAK olarak görür ve korur.. Saldım çayıra mevlam kayıra seklinde yanıltıcı reklam kurbanı, sakatlanmış irade kurbanı tüketiciyi, serbest piyasa ekonomiside olmasan bile korumak, senin devlet olma özelliğinin gereğidir..
Tekelleşerek, Satış GÜCÜNDEN kaynaklı sermayenin, üreticiyi boğmak sureti ile üretim bandını da ele geçiren, kendisine ait farklı firmalarmışcasına hareket eden, piyasanın belirlemesi gereken arz ve talep dengesindeki fiyatları, ARZ gücünden kaynaklı belirleme kudreti, TÜKETİCİYE VE TÜKETİCİ HAKLARINA indirilmiş en büyük darbedir..Devletsen; 
- - idari para cezaaları ile değil şeklen ve sermaye olarak getirdiğin zincirlerle bu zincir ağını bozacaksın...
-10 milyonuncu şubeyi açmak marifet değil 1000. şube de 10 milyonuncu şube gibi hareket kabiliyetin var mı? Her şubene yetecek satış m2 si kadar otoparkın var mı? Direkt üreticden değil, üretici kooperatifinden mal alırsan lojistikten yararlanırsın.. Yoksa sadece bulunduğun ilin sebze halinden ve gıda  toptancısından mal alırsın.. Yine de büyüyorsan ne ala buyur büyü...
-Yerel mandıraları, yerel gıda üreticilerin i ödenmez vade ve miktarlarda siparişe boğup, siparişleri yetiştirmek için yatırım harcamalarına boğup ödenmez borçlarla karşı karşıya bırakırsan, bu sadece o üreticinin değil arz dengesini bozduğun için tüketici olarak beni de ilgilendirir.. O halde belirlenen fatura döneminde sipariş verdiğin işyerini satın alamaz ortak atayamazsın.. Kapasite raporunu aşan kısmında diğer farklı  firmaya sipariş vermek, zorunluluğun vardır.. Tarım müdürlüklerinin ve çevre sağlığının bu konuda yeterli alt yapısı vardır.
-Gramaj, ambalaj, renkle kamuflaj gibi çalmaya matuf hareketler, ticari değil cezai sonuçları olan hırsızlık eylemleridir..
-Yarı yarıya fiyat farkları oluşturan kalitesizlik yarışları, tüketicinnin ve halk sağlığıının doğrudan zarara uğratıcı eylemlerdir. Oluşturulacak Bagımsız Ürün Denetleme şirketleri ve bağlı onlara ait labaratuvarların, mührünü taşımayan hiç bir etiket raflarda yer almamalıdır. Nesilleri koruyacak, beynin öngörülü şekilde hareket ve duygu belirleyici alanlarına nufuz ederek onları tüketim ve duygu canavarına dönüşmesine bu mühürler engel olacaktır..
Tüketicinin en büyük düşmanı ENFLASYON sadece karşılıksız para  basmak ile değil ekonomik dengelerin tek taraflı olağanüstü değişimi ile de ateş alır.. Değişimin siyasi organlar eliyle körüklenmesi ve talebin özel harp taktikleri ile yönlendirilmesi de TÜKETİCİ Koruma haklarına aykırılık teşkil eder..Yeni bir kavram olsa da  Güdümlü talep suçuna vucut verir..
Bu hususlar yönerge gibi çıkardığınız tüketici kanununda gıda kodeksinde,ve ceza kanunlarında yer almadıkça siz vatandaşın değil çok uluslu şirketlerin borusunu öttürüyorsunuz demektir
TORUN HALİL
( Baba Tüketiciyi Koru başlıklı yazı HALİLİ tarafından 27.12.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.