Sorular Sizden Cevaplar Bende

Soru Cevap - Apps on Google Play


Bir okuyucum şöyle sormuş. Özgecilik, başkalarının yararına olan toplum yanlısı, özverili davranış olarak tanımlanır ya da başkalarının iyiliği için elinden geleni esirgememe durumu, var mıdır günümüz de? Karşılığında bir şey beklemeden başka biri için iyi bir şey yaparsınız, bunu yapmayanların var olduğu dünyamızda evsizler için, “çalışaydı da bir ev alsaydı”, “bunun derdi bana mı kaldı”, beni ilgilendirmez”, “çalışsaydı da aç kalmasaydı”, “yoksulluk benim elimden verilmedi” … İşte dünyamızda buna gönüllü olmak için çalışanlar var mıdır? Dünyamızda insanlara hiç para almadan, yardım eden var mıdır? Size göre bu özverili davranış mıdır? Gönüllü olmak zamanını başkalarına harcamak, fakir yoksul insanları tanınmak, sofrasına oturmak onların yaşantısını düzeltmek için çaba harcamak veya bunu sırf kendini iyi hissetmek için değil, onların iyi hissetmesini sağlayarak kendini iyi hissettirmeye çalışanlar var mıdır? Varsa bunca dünyanın kazancı kargaşası telaşı içinde olurken, işine devam edebilir mi? Dünya savaşta virüsle baş edemez iken çıkar peşinde iken yine de özverili olmaktan söz edilebilir mi size göre?

 

CEVABIM.

 

Okuyucum çok güzel sorular sormuş hayat yaşam hakkında, bizlerin umursamaz davranışları hakkında. Önce başkalarına iyilik hakkında başlayalım. Günümüzde fakir yoksul insanlara devlet ve insanlar tarafından yapılan yardımlar her ne kadar yetersiz olsa da biz insanlar yaratılış gayemize bize İslam ve imanın gereği olarak insanın toplumun sağlığını refahını düşünen olduğumuz gerçeğini bilmemiz buna göre iman ederek yaşayanlar olduğumuzu bildiğimiz anda bu sorun ortadan kalkar. İslam’ın ve imanın gereği olarak karşılık beklemeden toplumun sağlığını refahını düzeltmek bize düşer ve buda asil sorumluluğumuz ve insanlığımızın gereğini emrederek yapmamızı Alemlerin Rabbi bizden ister, nokta. Bu konunun gerisi ilerisi olumlu olumsuz görüşü olmaz, bu alınır yüklenilir ve yola bu amaçla devam edilir, nokta.

 

Müslümanım diyerek bun bilmeyen bizler sadece kazanmanın bizim olduğu yalanıyla nefsin şeytanın aldatmasıyla hayatımızı devam ettiriyoruz. Kendimiz için kazandıklarımız kazanç değil ihtiyacımızı karşılamak, kazanmak ise bir yoksula fakire verdiğimiz asıl kazançtır İslam bunu emrediyor .Nokta. Şimdi o savlar var ya çalışsaydı, kazansaydı falan filan boş gereksiz sözler …Zaten Alemlerin Rabbi sana fazladan vermiş onların hakkını içine katarak, senden bunu yapıp yapmadığını görmek ona göre sevap vermek, bir kazancın olmasını sana sağlık sıhhat içinde veriyor zaten, veren Alemlerin Rabbi Allah C.C. Alemlerin Rabbi fakir ve yoksulun sofrasında oturmamızı ve sofrasına katkı sağlamamızı da emreder, fakir yoksula vermek yanına uğramak, Alemlerin Rabbi C.C. Ziyaret etmek ona vermektir. Alemlerin Rabbi yoksulun fakirin darda kalmışın yanında dır ve bekler ona yardımı verdikleriyle kimler yapacak, nokta. Neden noktayı koyuyorum gerisini söylemek boş sözlerle kelimeleri insanı incitmek olacaktır, özverili olmak gerekir bu adımlarla, kazancından vermek özgecilik olacaktır, bundan dolayı noktayı koyuyorum.


Korona virüse gelince, küresel sömürücülerin ortaya attığı, ya da bizler hak ettiğimiz için Alemlerin Rabbinin bizlere hak ettiğimiz için insan eliyle saldığını bilmek, buna göre yaşantımıza davranışlarımıza dikkat etmemizi hatırlatırken, maalesef daha beter bir inatla, piyasayı zamlarla daha fazla kazançla, insanın mağdur olduğu bir dönemde yardımcı olmaları gerekirken insanın bu vahşi yüzünü de ortaya çıkarması sebebiyle, gereken ne ise bizlerin bu karaborsacıların ve sömürgeci güçlerin dersini ve haddini bildirecek adımlar atmamızı istiyor olabilir Rabbimiz neden olmasın?Ben her ikisine de katılıyorum, vesselam, selamlarımla.

Mehmet Aluç


( Sorular Sizden Cevaplar Bende başlıklı yazı kul mehmet tarafından 17.08.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.