“Mirasyedi gibi İslamın mirası üzerine çökenler har vurup harman savurarak imanlarını yok ediyor, eziliyorlar, bombalanıyorlar, öldürülüyorlar… Tıpkı iflas eden zenginler gibi!”


Peygamberi görmeden, 

İslamın başladığı beldeleri gezmeden, 

Okuduğunu sindiremeden 

Bir hayalin içinde inandım, iman ettim diyor günümüzde Müslüman

İslamı mirasyedi gibi yaşıyor ve içi doldurulmayan boş bir hayal ile yaşatıyor işte…


İslamdan önce nasıl bir Mekke vardı… Neydi o yörenin kahramanları! Kadına değer vermeyen, kız çocuklarını diri diri gömen, kadına aşık mısın, seviyor musun diye sorulmadığı, insanların köle olarak alınıp satıldığı, zenginin dilinde, sözünde kanunun yaşatıldığı… Yani adaletsizlik vardı. Yani kişilerin kendi amellerini yaşamadığı kölelik vardı…Zenginden başkası insan değildi. Zengin kimi  isterse makam veriliyor, kimi isterse asıyor, kimi isterse eşinden yuvasından ayırıp sürüyor… İnsanlar zenginden korkuyor ve Allah’ın varlığı hiçe sayılıyordu. 


Aradan 14 asır geçmiş, geçmiş ama var olan teknoloji ve onun görüntüsünden başka ne değişmiş ki… Hala çocuk yaşta kızlar evlendiriliyor, hala kadın cinayetleri ardı ardına işleniyor, hala kadınların yönetme ve makam almasının önüne set çekiliyor, hala kadın çıplak pozlarıyla, çıplak kadın filmleriyle, çıplak podyumları doldurmasıyla değerini kaybediyor… Kadın hala erkeğin arkasında, kimliğini bulamıyor. Hala güçlüler, istediği kişiye makam veriyor, istediğine ihaleyi bahşediyor, hala korkulan o zenginler değil mi? Kim bir işi yaparken Allah beni görüyor diye dikkat ediyor ki? Kul görmesin yeter ki… Utanılacak kuldur, ayıplayacak da kuldur, yani kul onun tanrısıdır, haşa…  Kim komşusuna yaptığı yemekten ikram ediyor, kim fakiri sofrasında misafir ediyor, kim kazandığının bir kısmını muhtaçlara veriyor… Hala ırkçılık yok mu? Bilal-i Habeşiyi inandığı ve köle olduğu için işkence edenler, bugün siyahlara, Latinlere  aşağılayarak bakmıyor mu?  İngiltere Kraliyet sarayına gelin gelen kadının çocuğunun renginin ne olacağı tartışan ve ırkçılığı gündeme taşıyan haberler konuşulmuyor mu? Hala süper gücüm deyip de, fakir ülkelere bomba yağdırıp işkence yapan zenginler yok mu? Hala açlıktan ölen insanlar milyonlarca…


İslam’ın niçin geldiğini bilmeyen ve iman ettim diyen kişilerin Kur’an okumaması, Kur’ana göre yaşamaması tesadüf olabilir mi? İnsan eğer mirasyedi olursa, yani inancın acısını kalbinde, teninde hissetmezse, bu varlığı nasıl kazanıldığını anlamıyorsa, elbette har vurur harman savurur… Tarikat gibi kurumlara gider gelir, onların cennet vaatleri ile vicdanları rahat dünyayı zevki sefa içnde yaşar durur. Kul hakkı işlediğinin farkında bile olmaz. Mirasyedi ya, zengin yaşamak onun kaderiymiş gibi elindeki güçle insanlara acı verir. O verdiği acının bedelini bir gün Allah’a hesap vermesi gerektiğini sorgulamaz. Haydan gelen huya gider misali, inancı da, zenginliğide kısa sürede elinden gider ve iflas eder de… 


Günümüz de gerçekten asrı saadette olduğu gibi zalim bir dünyayı yaşatıyor. İslam adalet dağıtmak, insanı ırk, dil, zengin, fakir ve yer farkı gözetmeden, insanı insan gibi yaşatmak için geldi. Bu dünyanın gerçek hakiminin Allah olduğunu ve sadece onun sevgisini kaybetmek için korkmak gerektiğini gösterdi. Bu kadar zalimlik dolu dünyada, gözlerimizi kapatıp bulunduğumuz yerden Mescid-i Aksaya gittiğimizi hayal edelim. Peygamberimiz önümüzde arkasında diğer peygamberler, şehitler, gaziler ile namaz kıldığımızı hayali ile anı süsleyelim. Bir gün öleceğimizi ve arşa, Allah’ın huzuruna varacağımızı düşünelim. Cennette ve cehennemde varmış deyelim bu yükselişte… Yalnızca Allah’a boyun büktüğümüz namazın bu gece bize farz olduğunu hissederek, namazı kalbinizde hissederek, sanki Mevladan başka hiç bir varlığın olmadığını hissederek kılalım. Miracımızı, ölmüşüzde Allah’a varmışız gibi hissedelim. Ne kötülük yaptıysanız, helalleşin. Samimi bir tövbe ile, zemzemle yıkanın… Ne zaman gözünü açsanız, artık dünyaya adaleti getirmek için çabalayan olunuz. Kimsenin kusurunu aramayın, yaptığı kötülüğüne karşılık şikayet etmekten sakının. Siz elinizden geldiğince Peygamber gölgesinde ve izinde İslamı yeşertin etrafınızda. Peygamberle yanan meşale, sizin elinizde etrafına ışık saçsın. Siz adam gibi adam olun, insan olun. Miracınızı-yükselişinizi tamamlayın…. Tamamlayalım inşallah…Miraç Kandilinizi bu vesile ile kutluyorum. Selam ve dua ile.


Saffet Kuramaz

( İnsanın En Temiz Ahlakla Miracı-yükselmesi başlıklı yazı safdeha tarafından 10.03.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.