“GİT” VE YAVUZ KATRANCI (BOZKIRINOĞLU)

            “Bozkırınoğlu”Mahlası ile şiirler yazan hemşehrimiz “Yavuz Katrancı” 1978 Yozgat Sorgun Eymir Kasabası doğumlu. 1995 Yozgat Lisesi mezunu. 2009 Yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olmuş, yüksek lisansını da Selçuk Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümünde yapmış.

          Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler, TOBB ve ATO Liderlik ve Yönetim Okulundan,2017 yılında da Anadolu Üniversitesi Adalet Yüksek Okulundan mezun olmuş. Liderlik eğitimi, beden dili, terör ve Terör Örgütleri ile Mücadele eğitimi almış.

          Görevi nedeniyle: Van, Samsun, Bingöl, Kastamonu, Elazığ ve Ankara illerinde Karakol komutanlıkları, Komando Tim Komutanlığı ve Trafik Tim Komutanlıkları gibi görevlerde bulunmuş. Trafik Tim Komutanlığı ve Protokol Uzmanlığı görevlerinden sonra Jandarma Genel Komutanlığında Jandarma Astsubay olarak halen görevine devam ediyor.

        “Git” isimli eser: Edebiyat ve şiir tutkunu olan şairin ilk şiir kitabıdır. Yozgat gazetelerinde ve edebiyat sitelerinde yayımlanan şiirleri yoğun beğenilerle binlerce şiirsever tarafından takip ediliyor. Yazar başarılı bir Komutan (Astsubay) oluşunun yanı sıra iyi bir edebiyatçı ve iyi bir şair olarak edebiyat dünyasına adını duyurabilmiştir. Yazar Şiirlerinde: “Bozkırınoğlu” mahlasını kullanmaktadır.

       “ Benim hayalim bir kağıda ağıt yakan kalem olmak!” diyen şair Türk Edebiyatının seçkin isimlerini örnek aldığını ifade ediyor. “Git” isimli eserinin önsözünde: “ Şairlik sonradan olunabilecek bir değer midir bilmiyorum ama, bu konuda bildiğim tek bir şey var: Öncelikle Allah’ın bu duyguyu size nasip etmesi gerekir!” diyor. Ayrıca bol bol kitap okumayı ve iyi bir gözlemci olmayı da öğütlüyor.

        Kitabın Önsözünü şöyle tamamlıyor: “ Aşk, sevda ve vatan olgusunda duygularınıza hitap edeceğini düşündüğüm: “Git” te kendinizi anlatan şiirleri bulmanız ve hayatınızdan hiç kimsenin gitmemesi dileğimle.... “ diyor ve eseri bu duygularla okuyucusuna takdim ediyor.

        “Git’i” imzalayıp bize de takdim  etti. Kendisi ile Yozgat Çamlık TV de “Sürmeli Şiir Akşamlarında” şiir edebiyat muhabbetinde de bulunduk. Edebiyat tutkunu, şiir hastası, duygusal, beyefendi ve olgun kişiliği ile güzel bir söyleşimiz oldu. Sohbetimiz şiirseverler tarafından beğeni ile takip edildi.

        “Git”i alıp okumaya incelemeye başladım. Eser duygu yüklü, buram buram sevgi, aşk-muhabbet, Özlem, vatan ve memleket sevdası kokuyor. Şiir onda tutkuya dönüşmüş, sade ve yalın anlatımı ile güzel Türkçemizi başarı ile kullanıyor. Gördüğü, yaşadığı hadiseleri dizelere dökmüş “Bozkırınoğlu!”  Sevgi ve özlemle yazılan bu dizeleri heyecan ve coşkulu bir şekilde seslendiriyor; şiir okurken sanki o; şiiri yaşıyor gibi!.. Size şiiri sevdiriyor, sizi şiire tutkun ve sevdalı bırakıyor! Ben onda şiiri bir başka türlü sevdim!

        Şiirlerinde duygu hakim, memleket özlemi ve vatan sevgisi var. Coşkuyu, heyecanı, aşkı ve sevdayı dizelerin arasına gizlemiş şair! O, şiire sevdalı, şiir onun için bir yaşam tarzı olmuş! Sevgiyi, özlemi ve tutkuyu dizelerin arasına saklayıp arının peteği dokuduğu gibi satırlara dokuyu vermiş ! Genelde serbest tarzda şiirler yazmayı tercih ediyor!

        Onun şu güzel dizeleri ile selamlıyorum sizleri: (Git, Hayırlı olsun ve Türk Dünyasına gidip bizlere selam getirsin inşallah!)
............................
         Zirvesinde Olmak Vardı !

Şimdi memleketin en zirvesinde olmak vardı
En zirvesi derken makam ve mevki değil,
Şu Çamlığın başı da olur, dumanlı pare pare
Şu Nohutlu Tepesinin zirvesi de bana yeter.

Kaldırınca ellerimi masmavi gökyüzüne
Liseyi görsem taş duvarlarını sarı sarı
Lise Caddesinde liselilerin okul çıkışlarını.

Şimdi memleketin en zirvesinde olmak vardı
Uzanıp sırtüstü Çamlığın yeşiline
Dikip gözlerimi masmavi gökyüzüne
Yozgat Sürmelisini yaşamak vardı iliklerime kadar.

Şimdi memleketin en zirvesinde olmak vardı
Ellerini açıp karşı yamaca Don Kişot misali
Hücum etmek vardı çocukluğuma, masumiyete
Savaşmak vardı beni büyüten zamanla, 
Oysa ben çocuk kalmak isterdim 
Yozgat’ın taş sokaklarımda...!

 “Bozkırınoğlu” Ankara .23.05.2012
( Git Ve Yavuz Katrancı- Bozkırınoğlu başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 3.09.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.