MUSÎBETLER YAĞMUR GİBİ YAĞACAK PEKİ, BİZ NE YAPACAĞIZ? 

Âlem-i ervahta sordu Rabb’im bir kısım ruhlara: “Ey ruhlar siz ne istiyorsunuz?” Onlar da “Ya Rab! Biz Sen’in rızanı istiyoruz” dediler. Allah (c.c.) de: O halde “Dünyaya ineceksiniz, dünyada ben sizin üzerinize belalar ve musibetler yağdıracağım. Siz de isyan ile değil, sabır, hamd ve şükür ile bana yakaracaksınız. Ben de size rızamı ve cemalimi ihsanda bulunacağım.” buyurdu. 

Tüm sıkıntı, dert, gam, tasa, hüzün ve yokluklar sonsuza kadar sürecek mi zannediyorsun? Karanlık gecelerden sonra nurlu bir sabahın seni beklemediğini mi sanıyorsun? Her sıkıntının bir gün felaha ulaşacağından ümidini mi kesiyorsun? Öyle olsaydı, her sıkıntı devam etseydi, senin rehberin, âlemlerin yaratılma sebebi, âşıkların ilham kaynağı Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) nuru bugüne kadar ulaşır mıydı? Hangi kul Efendimiz kadar eziyet, cefa ve yokluk çekti?  

Bekle güzel dostum. Âlem-i ervahta vermiş olduğun sözü unutma! Sana yakışan hamd, şükür ve sabırdır. Yolun açık, gecelerin aydınlık, ömrün huzur dolu olsun.

Sadettin TURHAN
( Musibetler Yağmur Gibi Yağacak. Peki Biz Ne Yapacağız başlıklı yazı sturhan tarafından 4/12/2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.