1 Akdenizdeki Kavga - 3


...

Nihal; “Bu gün Batı sisteminin çöküşünü izlerken, çöküş kıvılcımların biraz daha arttığı bu günlerde teyakkuzda olmak icap eder. Batı tarafından 1800‘lü yılların başından itibaren jeopolitik bir proje olarak kurulan Yunanistan, Avrupa’nın güneydoğu sınırı olarak kabul edilir. Güney Kıbrıs’ı AB içerisine alarak Türkiye’nin önünü kapatmak istediler. Türkiye ise sert kayalara çarparak olgunlaşan, olgunlaştıkça dimdik ayakta kalmayı öğrenen bir yiğite benziyor. Tüm Türk ve İslam dünyası bizim yükselişimizi ve gelişimizi bekliyor.”


Söze Deniz devam etti. “Türkiye’nin bu tavrından memnun olmayan ABD, İsrail ve Yunanistan şaşkınlık yaşamakta ve kendilerince yeni çareler aramaktadırlar. Yunanistan Türkiye karşıtı bir ittifakla, Türkiye’nin etkinliğinin önüne geçmek için çare aramaktadır.”


Akın; “Türkiye’nin bölgede varlık gösterebilmesi için caydırıcı gücünü artırması, imkân ve kapasitesinin derinleştirmesi bir zarurettir. Türkiye’nin ABD gibi bir süper güç karşısında izlediği dış politika bile, her türlü takdiri hak ediyor. ABD’nin itirazlarına rağmen, ABD’nin askeri stratejisinde değişikliğe gidecek bir şekilde Suriye’de askeri hareket yapmak o kadar kolay değildi. Ama biz ülke olarak bunu yaptık. Amerika’ya rağmen S-400’leri de aldık. ”


Nihal; “Trump grubu ABD’nın Ortadoğu’da ki çatışmalardan sıyrılmak ve askeri olarak müdahil olmamaya çabalarken, ABD derin devleti ise ortalığı savaş alanına çevirmek istiyor. Diğer yanda Fransa, Mısır, BEA, Sudi Arabistan, ABD’nin CIA beslemesi Hafter’in arkasında yer alırken, bizim ise, Libya meşru hükümetini masaya daha güçlü taşımaya uğraşıyoruz.”


Deniz; “Elbette! Bu arada Brexit sonrası için kendini yeniden konumlandırmak zorunda olacak olan İngiltere, Almanya karşısında ekonomik olarak zayıf olan Fransa’nın kendi iç yapılanması, ABD’den ve NATO’dan daha özerk bir savunma güvenliği kurmaya çabalayan Almanya’nın kendi iç çalımlarının yeterli bir seviyeye gelebilmesi uzun yılları gerektirir.”


Nihal; “Macron; ‘NATO’nun beyin ölümü gerçekleşmiştir’ sözü öyle ulu orta söylenmiş bir söz değildir. Bu stratejik bir meydan okuma gücüne erişen Türkiye için söylenmiş bir sözdü. Türkiye’nin de dâhil olduğu NATO üyeleri arasından, çatışmaya varabilecek kadar birçok ayrışmanın içinde… NATO içindeki çatlak zannedilenden çok daha derin gözüküyor.”


Deniz; “Bırak NATO çürümeye, dökülmeye devam etsin… Bu bizim için daha iyi… Ortadoğu’daki terörü planlayan ve eyleme koyan CIA’nn kontrolünden çıkamayan NATO değil mi?”


Nihal, Akın’la Deniz’in hararetli konuşmalarının arasından sıyrılarak, iki bardak çay doldurup, çayın birini hayal âlemine dalmış olan Korkut’a uzattı. O da Nihal’in çay ikramını reddetmedi.


Korkut, Nihal’e “Teşekkür ederim,” derken, Nihal “Dalıp gitmişsin yine…” Korkut, duygularını açığa vurmamak için “yok bir şey…” dedi.

...

Devamı var

...

Ant. -241219

( Akdenizdeki Kavga - 3 başlıklı yazı KOCAMANOĞLU tarafından 3.01.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.