1 İş Kuracak Kişi Kur’anı Okumalıdır



Yeni iş kuracak kişi, Kur’anı okumalı eğer işinde başarılı olmak istiyorsa ve para kazanacaksa! Bu işe girmek için parasal gücünün olması gereklidir. Yani borçla işe başlamamalıdır. Faiz, kredi haram diyor Kur’an. Bu işi yapmam için faize ve krediye ihtiyacım var dersek, Kur’anı dinlemezsek, en kısa zamanda hüsrana uğramak ve var olan paramızı da kaybetmek durumunda kalırız. Parayı veren banka, tefeci, borç veren dostunuz size borcunu bağışlamaz. Size acımaz. Haciz koydurur, sizi ve ailenizi sokağa bırakır yine alır. Verecek malınız yoksa hapislerde çürütür. Ben işimin patronu oldum deyip, kısa süreli makam koltuğunda gerile gerile oturursunuz ama bedeli ağır olur. 


Yeni iş kuracak kişi, çalıştırdığı kişinin hakkını alnının teri kurumadan vermelidir. Sonuçta bu parayı hak etmiştir. Eğer vermezseniz, zalim olursunuz. Yani cehennem ehli kişiler kervanına katılırsınız. Allah sizden intikamını en kısa sürede de alır. En kötü ihtimal, parayı hak eden kişinin sizi öldürme aşamasıdır. 


Eğer ortakla işe başlayacaksa, güveni ön plana çıkarmamak gerekir. Her yapılan işi ve para paylaşımını şeffaf zemine oturtmalıdır. Ortaklığın şartları ve uyması gereken kuralları yazılmalıdır. Kardeşimdir, dostumdur, can ciğerimdir bana asla ihanet etmez, beni kandırmaz dememelidir. İş ayrı dostluk ayrıdır. Para öyle bir sınavdır ki, Allah rızasını içtenlikle gütmeyen kişiyi bozar. Kazandıkça, benim hakkımdır vesvesesi ile karşısındakine ihanet eder hale gelir, gizli gizli parayı çalar. Kendisini kurtarırken karşısındakini zor duruma düşürür. Başlangıçta şüphe ile ortaya çıkar sonrasında ortaklığı yer bitirir.


Günümüzde soğan fiyatları çok para kazanmak isteyen kişilerinin iştahını artırıyor. Öyle yükseliyor ki, çiftçi neden soğan dikmedim diye hayıflanıyor. Tıpkı piyango alıp da, çıkan kişiyi kıskanan kişi gibi… Ertesi sene bu çiftçi, soğan dikmek ister. Sanki, soğan fiyatı yine yükselecekmiş gibi. Bu çiftçi, ürettiği soğanı kime satacağını bilmez. Çünkü, soğan satışının bir borsası yoktur. Ürettiği zaman serbest piyasa da yalnızdır. Üretmiştir. Satmak zorundadır. Satmazsa soğan bozulacaktır. Soğanı koruyacak bir deposu yoktur. ister istemez düşük fiyatla satmak zorunda kalır. Satar ama sattığı kişi, parasını vermez ve hatta senet almadığı için asla da parasını alamaz, onu şikayet edeceği kanıtta yoktur.  Elinde malı yoktur, masrafı yanına kar kalmıştır.  Plansız, programsız ve araştırmadan, pazarını bilmeden yapılan iş başarısız olmuştur. Sonrada çiftçi, para kazanmıyorum der. Belki de devleti suçlar. Beceriksizliğini devlete yükler. Bugün bankadan faiz ya da kredi çekmeyen çiftçi mi var? Bugün kredi kartını eline alıp da sanki kendi parasını harcayacakmış gibi harcadığı zamanı yaşıyoruz. Borç yiğidin kamçısıdır demiş atalarımız ama faiz ya da kredi borcu değil bu…


Eğer bir işe girişecekseniz ve eğer Müslüman olduğunuzu iddia ediyorsanız lütfen Kur’anı okuyun, öğütlerini esas alın yaşamınızda. Şunu da unutmayın ki, eğer iki kişi ortak olmuşsanız üçüncü kişi Allah c.c. dır. Her şeyi gören, gözeten, zalime pabuç bırakmayan, sabır sahibidir O… Onu asla kandıramazsınız.


Saffet Kuramaz

( İş Kuracak Kişi Kur’anı Okumalıdır başlıklı yazı safdeha tarafından 20.01.2019 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.