Makale / Araştırma

Eklenme Tarihi : 5.04.2018
Okunma Sayısı : 1077
Yorum Sayısı : 0

EVLİLİK BİR KADERDİR…!

54/KAMER-49: İnnâ kulle şey’in halaknâhu bi kader(kaderin).

Muhakkak ki Biz, herşeyi, bir kaderle (takdir edilmiş olarak) yarattık.

80/ABESE-19: Min nutfeh(nutfetin), halakahu fe kadderah(kadderahu).

Nutfeden (bir damladan onu yarattı), sonra da ona kader tayin etti (gelişimini (DNA'larını) programladı ve ömür tayin etti).

25/FURKÂN-2: Ellezî lehu mulkus semâvâti vel ardı ve lem yettehız veleden ve lem yekûn lehu şerîkun fîl mulki ve halaka kulle şey’in fe kadderahu takdîrâ(takdîren).

O (Allah) ki; göklerin ve yeryüzünün mülkü, O'nundur. Ve O, çocuk edinmemiştir. Mülkte, O'nun şeriki (ortağı) olmamıştır. Ve herşeyi, O yarattı sonra da onların kaderini takdir etti.

Kiminle Evleneceğin ezelde muayyen olup, hiçbir surette değişmez hatta, Ashab-ı Kiram’dan bir zatın Peygamber Efendimiz’e (Aleyhisselatü Vesselam) Falan kadınla evlenmek istiyorum, dua buyurun.” demesi üzerine: Eğer sana, İsrafil, Mikail, Cebrail, ve Hamele-i Arş, (A.S.) dua etse, aralarında Ben de bulunsam, gene sen ancak senin için yazılan kadınla evlenirdin.” diyerek bu hakikate işaret etmiştir.....................(Ramuz:357/9)

 

Allah razı olsun.

Burhan AKSU

( Evlilik Bir Kaderdir…! başlıklı yazı mihrimah tarafından 5.04.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.