Bu dünyaya gelme gayemiz, Allah’a kul olmak…. Böylelikle, benim gibi insan olup, yaşayan yaşamayan hiç kimsenin ideolojisi benim yolum olamaz. Ben öldüğümde, gittiğim alemde yalnızca Allah’a varıp, Ona hesap vereceğim. Orada hiç bir sıkıntıma, günahlarıma kefil bulamayacağım. Şucu bucu dediğim kişiler benden kaçacaklar. Herkes kendini kurtarmanın acizliği içinde olacak. Çok sevdiğimiz çocuklarımızı bile tanımaz olacağız. Ben sevdiğim kişiyi, Allah dostlarından, onun safi kullarından seçmeliyim.  Bana Allah’tan başka kimse de şefaat etmeyecek! bunu diyen yalan söylüyor. Kur’an buna kefildir, onu açın okuyun lütfen! 


Eğer amacınız huzursa, mutlu olmaksa, bu dünyada rahat yaşamaksa, kişilerin sizi sevmesini istiyorsanız, Allah’a tam teslimiyetten başka bu yola götürecek ne felsefe var ne ideoloji var ne akım var ne de söylem var. Bir zamanlar Leninin peşinden gidip, büyük Rusya’yı düşleyenler, sınırları yıkmak zorunda kaldılar. Buranın halkları özgür olmak istediler. Çünkü dinsizlik, yol değil, onun içinde, yalan var, rüşvet var, zina var, ahlaksızlık var yani. Ahlakın olmadığı toplumda ise kaos olur…Huzursuzluk olur, can emniyeti olmaz. Eğer biz bu dünyada Allah’a isyan ederek, zalim yolu seçersek, başımıza İşid gibi belalar sarar Allah c.c. … Allah intikamını zalimlerle alır ve sonrada o zalimlerden de intikamını alır. Sonra öyle bir nesil gelir ki, Allah’tan başkasına kul olmaz. 


Şucuyuz bucuyuz diyen kardeşim, ne kadar bu dünyaya dalar ve yanlışın peşinden giderse gitsin, ömür 100 yaşından fazla değil, istisnalar hariç, üstelik yaşlılıkta pek keyifli geçmiyor. Yaşlılara kimse saygı duymuyor. Huzur evinde, çoluktan çocuktan habersiz, hastalıklı ve  sevgisiz bir yaşlılık da var. En nihayet 100 sene bu şekilde yaşarız, Allah korusun, sonra ne olacak! zannediyor musunuz ki, Allah yaptıklarınızdan habersiz, size bir şey yapmıyor, HAYIR, sizin iyice isyan edip, Allah’a döndüğünüzde öbür dünyada bir şey isteyemeyeceğiniz amellerle sınıyor, azdıkça daha fazla azasınız diye ömür veriyor. Yani sabırla size ömür veriyor, rızık veriyor. Bir yandan da tövbe kapısınızı açıyor, vaz geçersiniz diye de sabır ediyor... Sakın rızkı ben kazanıyorum diye de böbürlenmeyin, eğer ayağınız olmasa, kanser gibi hasta olup, işe gidemeseniz, sizi çalışmaktan engelleyecek sorunlarınız olsa size kim iş verir ve besler ki… Allah rahmet ediyor, sizi koruyor melekleriyle…Size 100 senelik ömür veriyor, keyfinizce yaşıyorsunuz böylece. Siz hiç düşünmüyor musunuz, eşlerinizi aldattığınızda eşiniz iyi yaptınız mı diyor, hemen boşanmaya kalkıyor ya da öldürüyor, aile boyu. Yani bu yaşadıklarınızın hiç mi bedeli yok, bir düşünün diyorum.


Her anınızı Allah rızasıyla donatmadıkça siz ziyandasınız. Peşinizden gittiklerinizin bile sizden kaçacağı bir mahşere gidiyoruz. Maaşınızın hesabını yaptığınız gibi, ahiretinizin hesabını da yapın. Siz hiç bir şeyi yaratmıyorsunuz, siz Allah’ın var olan hazinesinden tüketiyorsunuz. Siz yaptıklarınıza övgü alıyorsanız, bununda bir anlamı yok. Çünkü Yaratıcı bir, o da Allah.. Yalnızca o yaratır ve ne güzel yaratır. Övgüler yalnızca onadır. 


Sizi düşünmeye davet ediyorum. Kimin peşinden gidip, ona benzediğinizin, bir kopyası olduğunuzun, papağan gibi üretmediğiniz bir dünya hayatına dur deyin bir an önce. Sizin yolunuz yalnızca Allah’ın dediklerine uyun diyen liderlerdir, dostlardır, yavrulardır, akrabalardır… Allah’tan başkasına gidin diyenler değildir.  Ben şucuyum bucuyum söylemi, çok ucuz bir ezberdir… Yani yatıra gidip, ne olur evleneyim, ne olur çocuk ver yatır baba diyen gibi, haşa, zayıflıktır. düşünememezliktir… Ölenden medet umulmaz. Kabe’de halkaya ip bağlayan bir müslümana dedim ki ne yapıyorsun, o da dedi ki, eğer bağlarsam istediğimi alabileceğim, yani o ip bağlamayı aracı yapıyor. dedim ki, sen Allah’ın evindesin, Allah hiç misafirini geri çevirir mi, Ona dua et, ellerini açıp… İpi çözdüm. Attım. Allah ile aramızda kimse yok. O bizi duyar ve işitir buna inanın. eğer inanmıyorsanız, siz inanmış ve iman etmiş olmazsınız zaten, bu seçime saygı duyarız her ne kadar üzülsek de... Allah bizi yolundan şaşırtmasın, Onun sevdiği kullarından olmayı nasip etsin inşallah…. selam ve dua ile…


Saffet KURAMAZ

( Ben Şucu Bucu Değilim, Yalnızca Allahın Kuluyum başlıklı yazı safdeha tarafından 1.02.2017 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.