1 Evlenme Tebriği

 

Evlenmek iki cennet ehli kişinin

Zülfikar ucunda kalmayı istemesidir:

O Peygamber kılıcı

O şerri tenden ve ruhtan alıcı…

 

Hàyır dilese çocuk meyvesini

İnsanlığı irşat için yedirici!

 

Yastıkları şerefi

Evleri son seferi…

 

Zülfikar’ın bir ucunda Dilara

Diğer ucunda Mustafa

Kutluyorum bir ömür sürecek mührünüzü…

 

Bir yastıkta ömrünü birleştirmek için karar vermek gerçekten ciddi bir teşebbüs. Evlenecek çiftleri bu yüzden aldıkları bu karardan sonra canı gönülden kutluyorum.

 

Eskiden kişiler görücü usulü ile “kız isteme” töreni düzenlenirdi.  Birbirini tanımak için nişan denilen bir süreyi değerlendirirler ve birbirlerini tanımaları için büyükler her konuda destekleyerek yardımcı olurlardı. O zaman ki çevre dar ve herkes birbirlerini tanırdı. Evlendikten sonra kadercilik yapılır, paylaşımlar ne kadar yanlış olsa da ölene kadar birlikte yaşanılır ve boşanmalar ayıplandığından nadir görülürdü.

 

Günümüzde, gençler birbirlerini kendi tanıyor, Her şeyi aleni paylaşarak, yaşıyor ve eğer hala birbirlerine uzun süre dayanabiliyor ve tahammül edebiliyorsa da evlenmeye karar veriyorlar. Hatta kadın hamile ise, “Olmuş bir kaz işte, haydi evlenelim” der gibi bu zorunluluktan da yapılıyor. Çıkma dediğimiz bu paylaşımlar, hep kişinin pozitif anlarında olduğu için, kötü güne yansıyan paylaşımlardan uzak kalıyor ve geleneksel ifade olan iyi günde kötü günde birlikte yaşama fikri evlilik sonrasına kalıyor. Sanki evlenmek sadece bedeni arzuların, ya da maddi imkânların bir sonucuymuş gibi yorumlanıyor ve evlilik sonrası sorunlar, maddeselliğin kısa ömrü içinde,  şaha kalkıyor. Artık boşanmalar ayıp olmadığı için, çoğalıyor. Ortada kalan çocuklar sevgisiz ve sıkıntıyla büyüyor.  Sorunlu ve ahlaksız bir toplum gerçeği aşikâr oluyor.

 

Sağlıklı bir neslin çoğalması için evliliğe ciddi yaklaşılmalı ve gereken önemi vermeliyiz. Çocuklarımıza karşı cinsten beklentileri ve hayata tutunmaları noktalarında gerekli psikolojik destekleri verecek eğitim konusunda hassas olmalıyız. Dini, geleneği, tarihi ve milli değerleri çok iyi analiz edecek sağlam bir kişilik ile çocuklarımız yalnızca cinsel arzuları için değil, yaşamın her alanında güçlü kalacak kararlara yönelmesi sağlmalıyız. 

 

Mustafa ve Dilara gibi evlenen ve evlenecek gençlerimizi gönülden tebrik ediyor, bir yastıkça mutluluk içinde ömürlerini içtenlikle paylaşarak yaşamalarını Cenab-ı Mevla’dan diliyorum. 

 

Saffet Kuramaz

( Evlenme Tebriği başlıklı yazı safdeha tarafından 1.12.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.