YETERSİZ GECELERİM

 

Pazardan aldığım fesleğenlerde fayda etmedi. Ellerimle patavatsızca savursam da engel olamadım yakarcaların hışmına. Hâlbuki herkes öyle dedi, kesin çözüm. Ne ilaç ne kovalamalar fayda etmedi.

Kanım mı çok çekici geliyor anlamadım.

Aslında biliyorum sebebi.

Devrik cümleler kurmaya da gerek yok aslında. Hayat mücadelesini kaybeden lakin yine de “…sabah bir gün, bir sabah günü, o güneş bana da doğacak…” diye mücadeleci bir adamın hikâyesiydi bu.

Uykusuzluk değildi mesele. Veya yetersiz geceler.

Kafadaki soruların bulmacadaki yerine koyamama veya yukarıdan aşağıya üçüncü satırın ikinci kelimesinin anlam dağarcıydı tasarlayamadığım.

Ben böyle değildim. Gündüzleri planlama yapardım yarın ki işlerimi sıraya koyardım. Başak Burcuyum, titiz ve düzenliyimdir.

Ama artık karıştırır oldum. Bazen çamaşır suyu ile tuz ruhundan kokteyle yapıp gecelere akıyorum.

...

Sabah kalkınca nevrim döndü bugünde. Yakarcaların hışmına uğradım  …

Niye ben diye sormuyorum artık.

İmtihanım …

Bitmeyen imtihanım. Zil sesini bile beklemiyorum artık. Ne zaman çalacak, ne zaman bitecek diye. Bu benim imtihanım ise ben bu dersi vermeliyim ve geçmeliyim. Ne uzatmalara kalmalıyım, ne de Eylül’e …

Ben Ağustos çocuğuyum. Ekinler biçilirken doğmuşum. Çorak, tuzlu topraklarla belenmişim. Öyle çikolata çocuğu olduğumu zannetmeyin. Severim tamam, çok hem de … Ama yeri geldiğinde çorak toprağım kabarır, elimin ayaklarımın çizgileri yansır yüreğime … Ben aslında Karacakurt’um, ben Türkmen’im, ben Yörük’üm …

Ben Anadolu’yum

Benim imtihanım kendimle …

Nerden aldım, nereye geldim yine … arkadaşlar bazen yazdıklarından anlamıyoruz diyorlar …

Biliyorum …

Gecelerim yetersiz geliyor …

İmtihandayım … kafamın karışıklığını bağışlayın … İkinci sayfadan yetmiş birinci sayfanın son soruna geçiyorum … İşaret parmağım yirmi ikinci sayfanın ortasındaki soru da, aklı orda yani …

Yakarcaları düşünüyorum. Dün gece sol yanımdan geçtilerdi. Bu gece niyetlerini anlasam …

 

Selam ve dua ile … Duamdasınız ….

 

Şehitlenmediğimiz bir Cuma dileğiyle, hayırlı Cumalar …

 

19.08.2016 – 10:12

 

Okyanus Yürekli Adam

( Yetersız Gecelerım başlıklı yazı Ali Özdemir tarafından 19.08.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.