Bayramdan bir anı

Bayramda Bursa'daydım.10 yıl komşuluk yaptığım dostumu ziyarete gittim.Hasret giderdikten sonra bir anısını anlattı. Köyde arıcılık yapan bir arkadaşı, büyükçe bir ayının zararından muzdarip olduğunu anlatmış.Ne yaptıysa bir türlü ayıyı kovmayı başaramamış.
Komşumuz iyi niyetle gazetede okuduğu bir haberi aktarmış :
Ayıların müzik sesinden korkup kaçtığını iletmiş.
Arkadaşı da, bu olsa olsa karadeniz müziğidir, hareketlidir, sesi duyan ayılar kaçar diye düşünmüş olacak ki, uzun ömürlü bir aküye, bir kasetçalar bağlayarak, gece gündüz dağları karadeniz müziğiyle inletmiş. Sesi duyan ayılar, ziyafet var galiba merakıyla. Bir iken dört olmuşlar ve kovanların yanına gelmişler.
İyice panikleyen köylü, hemen komşumuz ömer beyi arayarak: bir tanesi ile baş edemezken, karadeniz müziği ile 4 ayımız oldu demiş.
Ömer bey ne yapsın, maksadı iyi niyetle yardımcı olmak...
Gazetede okudum ama müziğin türü yazmıyordu diyerek telaşını gidermeye çalışmış.
:)
Karadenzden geldiğimizi bildiği için bize anlatıldı anı, biz de sizlerle paylaşyık .

Ali Rıza Malkoç
12.07.2016
( Bayramdan Bir Anı başlıklı yazı Ali R.MALKOÇ tarafından 12.07.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.