Öyle bir tatil yaşadım ki, neresine baksam, ansam, başka bir sınavdı… Gittiğim yolları, kaldığım yerleri, yediğim, içtiğim paylaştığım kişileri! Kısacası, içinde bir roman olacak kadar konu ve detay vardı. Özellikle İslami otel diye gidilen yerlerin ne kadar islamik olduğu ve oraya gelenlerin ne kadar İslam ile ilgili oldukları, konuşup paylaştığım zaman beni çok şaşırttı ve üzdü. Yerli turistin beş yıldızlı otelden anladığı, verdiği çok para karşılığında, talan ettiği bir yer anlayışıydı. Otel müdürünün paylaştığına göre, kaldığım beş yıldızlı otelde bir misafir ailenin çocuğunu ayağını soktuğu çorba kazanını ayağıyla karıştırırken video çektiği, sanırım bu anımın ne derece üzücü olduğunu siz okurlara ispat edecek düzeydedir. Yıllarca-35 yıldır, yurt dışından gelen misafirlerinden görmedikleri yanlış paylaşımları biz yerli turistlerden gördüklerini, otelin sahibinin oteli yeniden eski haline çevirmeyi planladığını üzülerek öğrendim.


Tatil içinde duyup öğrendiğim, dayımın ölümünün ardından, özellikle geceleri dalga sesinini dinleyerek karanlığın içindeki sessizliğin manevi havasında, tefekkür bahçelerinde gezindim. Çok ama çok düşündüm... Memleketi, yaşadıklarımı, gezip gördüklerimi… Gördüm ki, hayat çok hızlı akıyor, dönüp geriye baktığımızda, çok candan paylaştığımız kimi kişileri zaman tünelinde unutuyor ve başka yaşamın içinde buluyoruz kendimizi. Ne acıları ne sırları unutuyoruz ne de aşınmışlıkla tenimizi yıprattığımız ten örtüsünde, bu sıkışmış sevgi paylaşımlarıyla yeniden paylaşmaya başladığımız duygularda, sezgilerde birden gençleşiyor, yeni ve bambaşka heyecan sarıyor ve yaşama sarılmışlığımızın değişimi benliğimizi sarıyor. Emekliye sevk edilmiş nice hazine sandıkları açıldıkça, yeni huzuru ve muhabbeti yaymaya başlıyoruz. Nicelerini kırdığımız, nicelerine küstüğümüz, niceleriyle mutlu olduğumuz her kişiyi masanın her köşesinden yeniden görmeye başlamak, enfes bir sofranın lezzetlerine tatmaya dönüşüyor.... Bugün geriye-geçmişe döndüm, ne yaşadıysam yeniden coşkuyla kokladım. Anladım ki, hatırladığım çok güzel anılar ve dostlarım varmış, sevgileri kalbime serinlik verdi bu yaz sıcağında. Sizde geriye doğru yeniden bakın, geçmişi düzeltin demiyorum, ama o geçmişin güzelliğini ve verdiği derslerine yeniden düşünerek sarılın. Gelecekte adı yalnızlık olacak yaşlılıkta, en azından güzel hatıraları yaşanılır kılan gür bir seslilikte hatırlar ve mutlu oluruz, oturduğumuz salıncağımızda. sevgiyle kalın.


Saffet Kuramaz

( Ölüm Varken Kıymet Verdiklerimiz başlıklı yazı safdeha tarafından 7/11/2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.