Yıllardır görüşemediğim bir dostumla buluşmanın verdiği huzur ve mutlulukla yazımın başına oturdum. Sizlerle hasbıhal etmeyi ne kadar da özlemişim. Hepinize merhaba !

Sait Faik, bir hikayesini “Yazmasaydım çıldırırdım.” diye bitirir. Yazmak böylesine bir tutkudur işte. Yazı kendisini yazdırır ve kendisini yazdıran yazı, yine aynı şekilde kendisini okutturur. Benim için de böyle bir şey oldu. İşlerimin yoğunluğu beni yazmaktan alıkoyuyordu. İçimde ise yazamamanın sıkıntısını hep hissediyordum. Sonunda yazmaya karar verdim. Bu kararı verir vermez içimdeki sıkıntı geniş bir ferahlığa dönüştü.

Son yazımdan bu yana birçok şey değişti. Ölenler oldu, doğanlar oldu. Gazetenin okuyucuları, yazarları, yöremizin çarşıları, sokakları, insanları, insanların anlayış ve tutumları; kısacası hemen hemen her şey değişti. Zaten hayat kendini daima yeniler, bana göre bütün bu yenilikleri fark edebilmektir yazarlık. Bazen değişimi ilk önce yazar fark eder, sonra onu okuyucusuna fark ettirir.

Yazılarımda okuyucuların fark edemediklerini su yüzüne çıkarmaya çalışırım. Zaten köşemin adını “Ayna” koymaktaki amacım da bu. Herkesin görebileceğini tekrar göstermenin bir anlamı yoktur. Eskiler bunu “Gören göz kılavuz istemez.” Sözüyle ne güzel ifade etmişler. Ben de aynı zamanda bir okuyucu olarak okuduğum bana bir şey katmasını isterim. Farklı bir şey öğrenmediğim yazıya ayırdığım zamana acırım. Eğer okuyucum kıymetli vaktini o yazıyı okumaya ayırmışsa, harcadığı zamana değmeli. Bu endişeyi her yazımda yaşamışımdır. İnşallah sizleri hiçbir zaman boşuna oyalamam. Allah beni sizlere karşı mahcup etmesin.

Okuyucuların yazarlardan bazı beklentileri varsa, yazarların da okuyuculardan beklentileri vardır. Benim beklentim yazılarım hakkında okuyuculardan olumlu veya olumsuz düşünlerini öğrenmektir. Artık yazıyı yorumlamak oldukça kolaylaştı. Yazının altındaki “yorum yap” yazısına tıklıyorsunuz ve parmaklarınızı tuşlara dokunduruyorsunuz. Yaşasın teknolojinin böylesi. İyi niyetli olduktan sonra eleştirilerin her türlüsü beni mutlu eder. “Dost acı söyler” denilmiş. Mademki benim iyiliğim için söyleniyor, o halde ben o acıyı yüzümü buruşturmadan yudumlarım. Eleştiriye tahammülü olmayan gelişemez. Beni eleştiren, benim için beni övenden her zaman daha önemlidir. İnsanın çevresinde daima kendisini uyaran bir topluluk olması ne kadar güzel bir bahtiyarlıktır.


( Yeni Bir Başlangıç başlıklı yazı Abdullah GÜNDEM tarafından 5.12.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu