Babama Japonya'yı Sevdiren Kadın-59


...

Japonya’nın yerleşme şekli Türkiye’den çok farklıydı. Türkiye’de yerleşim yerleri toplu ve bir arada, köy, kasaba, ilçe, il şeklinde kümelenirken, bu Japonya’da tam tersineydi. Nerdeyse tüm yerleşim yerleri ova ve dere kenarlarına birbiriyle ilintili yayılmış bir şekildeydi.


Bir köy diğerine, bir kasaba bir ilçeye nerede başlayıp nerede bitiyor bir türlü aklı ermiyordu. Nerdeyse bütün yerleşim yerleri birbirine eklenerek uzayıp gidiyordu.


Kırsal yerleşim yerleri bir-iki katlı yapılardan oluşurken, şehirler alabildiğine apartman ve gökdelen şeklindeydi.  


O günün ardından hemen Zao’ya, sonra Shiroshi akabinde de Ogawara’ya geçmişlerdi. Yataroyama tepelerinden süzülerek gelen küçük dere ve ırmaklar Ogawara’nın ortasından geçerek Abukuma nehrine katılıyor, ilerleyerek İwanuma’nın güneyinden geçerek okyanusa dökülüyordu.  


İlerleyen günlerin verdiği yorgunluk ile Ayumi Hanım hasta düştü. Hafta sonunu gezip eğleneceği yerde, hastanede yatarak, birkaç serum yiyerek geçirdi. Safa onu bırakmadı ve yanı başından ayrılmadı. Onun iyileşip ayağa kalkması için bütün gayret ve çabasını gösterdi.


Zaman onları her geçen gün onları birbirine daha da yaklaştırdı. Birbirini ölçüp tartmaya, mizaç ve karakterlerini anlamaya imkân vermişti. Ayumi yattığı yerden Haiku tarzında şiir karalamalarında bulunuyor, her uyandığında Safa’nın bir cevabını buluyordu.


Ayumi:

“Balla dudağın”

“Sevgiyle birleşmişler”

“Ne de zalimsin…”


Safa:

“Bakma zalime,”

“Çalış, gayret et kuzum…”

“Senin de olur…”


Ayumi:

“Sevince seni”

“Ruhumda bin bir ışık”

“Bak ne kadar şık…”


Safa:

“Etrafına bak!”

“Sevgisiz hayat olmaz…”

“Gemileri yak…”

Ayumi:

“Dışarda rüzgâr”

“Ateş bacayı sardı”

“Sonbaharda…”

Safa:

“Owagara da,”

“Safa – Ayumi yalnız,”

“Bir güz gecesi…”


Ayumi:

“Ne kadar da zor,”

“Şu aşkın ateşinden,”

“Çıkıp da gitmek…”


Safa:

“Aşk mı dedin sen?”

“Cesaret – sabır ister…”

“Zamana karşı…”

 

Ogawara’daki hastanede herkes Ayumi Hanım için seferber olmuştu. Hastane müdürü ve hemşireler çok yakın ilgi ve alaka göstermişlerdi. Onun dinlenmesi ve ek vitaminlerle tekrar kısa zamanda ayağa kaldırmışlardı. Ogawara Belediye başkanı bizzat eşiyle birlikte hastaneye gelerek ilgilenmiş, hatta pazar gününü için evine davet etmişti.

...


Devamı Var

...

Ant-150815

( Jap. Sevdiren Kadın-59 başlıklı yazı KOCAMANOĞLU tarafından 26.10.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.