MUHABBET PETEĞİ
-Hayat Arkadaşım Ülkücü Ziynet Hanıma-

"... muhabbeti bir büyük saadet bilen, arı olarak petek oluşturan yada karınca olarak hayra koşturan her kim ise sohbet ve muhabbette şuur sahibidir!"

Muhabbet ehl-i olmak arı gibi vızılamak çiçekten çiçeğe koşmak bilinmeyen sırrıyla bal yapmak bu sadece kadınlara has bir şey değil ya da erkeklere...

"...zaten benim sözümde hem pantolonlara hem eteklere..."

Her kuruluş bir müessesedir. Peteği kuruluş olarak, müessese olarak ele alırsak kadrosu hizmet ehl-i bir kadro olarak muhabbet ışığında hayrlara vesile olur...

Vakıf, dernek gibi kuruluşlar altında bu durumu en iyi idrak edenler, yani kovanına bal yapanlar dini vecibelerini en güzel yerine getirenlerdir!

Aklımın bir köşesinde hep durur şu söz Muhabbetten oldu Muhammed (s.av) bu sebeple muhabbetimiz Muhammed'li muhabbet olması gerekir ki, nice büyük ruhlu insanlar muhabbetle gelip geçmişlerdir!

Muhabbet ehl-i insanları mübalâğlı kelimelerle ifade edemeyiz. Onların hüviyetleri muhabbetle samimiyete daha doğrusu Ehl-i Sünnet yoluna mal olmuştur.

Bu durumda aklıma şöyle bir şey geliyor, çok korkanlar la, çok ümit bağlayanların peteği balı da güzel, giydiği şalvarı şalı da güzel, çevresine bakın koluna bakın kanadına bakın yaprağı dalı da güzel...

Muhabbet ve sohbet güzel ahlâk ürünüdür ki, iyi huylular, üstün zekâlılar büyük çabalar ve gayretler sarf ederler...

Bu mesele uzandıkça uzanır yani külliyat olacak kadar derin ve geniştir!

Fakat, bu kuruluşlarda yani peteklerde zaman geçirmek uğraş vermek İslâmi şuuru uyanık tuttuğu gibi öbür dünyalık için en hayati yatırımdır.

Yapılan hizmetlerden karşılık beklememek o yolun büyüklerinin sinesi ne gömülür. Yani o yolda hiçbir şey karşılık bulmadan olmaz. Burada olmazsa öbür dünyada karşılığı muhakkak. Hâl, durum, vaziyet böyleyken yapmış olduğumuz çalışmaları adeta gizlermiş gibi ulvi tavır takınmamız gerek. Hayır, hasenat işi gibi saklanır bu durumlar. Sine sine gömülür ki, açığa çıkarmak en hicabi duygudur.

''... Derim ki, gönüllere sevgi tohumları atan muhabbet yolunun kutlu büyüklerine selâm olsun!''

Muhabbet ve sohbet yolunda hizmet pınarından beslenen müstesna insanlara Allah (c.c) güzellikleri ve özellikleri nasip eylesin inşallah...

Muhabbette olan insanlar, cömert olurlar ikramda bulunmayı severler ve dürüst olurlar. Bütün bu hasletlerin yanısıra evlerini adeta kuruluş-müessese gibi görürler bir o kadar da alçak gönüllü ve hiç kimsenin kalbini kırmayacak kadar incitmeyecek kadar hassas olurlar.

''... Muhabbet peteklerindeki
insanlar bir görseler ahhh göeseler
dökülse eteklerindeki
varsa eğer ki olabilir
ne gurur kalır onlar da nede kibir
baldan bahsederler
baldan muhabbetle ikide bir ..."

Gümüşhanlı'yım bu konuyla ilgili geniş hatıralara sahibim bütün eserlerimde hep bahsettim ki, şöyle bir konuya değineyim bir insanın düşüncesini veya anlayışını kavramak için neyle meşgul olduğuna bakın.

Ben bir Bozkurt olarak diyorum ki ne arılığınızı bırakın nede peteğinizi...

Aman ha sakın!

Muhabbet peteğinin kokusu farklıdır, estikçe rüzgârı çekin içinize...

.........

"... muhabbet, sohbet
hayat felsefem de benim
yaşamımın özüdür..."

"... kulağını ver sesime
ellemeyin peteğime
kovanıma, kafesime
hizmet ehl-i bir kesime..."

Okuduğum İlim-i ben
kolla-kanat elimi ben
düğümledim dilimi ben
muhabbetle hevesime!...

"... Ziynet Hanım yalan mıyım?
yağlı mıyım, yavan mıyım?
muhabbete yaban mıyım?
ellemeyin nefesime..."

( Muhabbet Hayatımın Özü... başlıklı yazı Gümüşhanlı tarafından 2.10.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.