İbrahim KİLİK – 29 Nisan 2015

“Bir Fincan Kahve Olsa” Kitabı Üstüne

(KAHVENİN TILSIMI)

Ey okuyucu, bu mesaj sana! Kâh kahvenin köpüğünde bir hayal, kâh mırranın acısında bir sitem. Lakin, daha ziyade içten bir selam.

Suyun Leyla tenli hâline, kahveye yazılmış şiirlerden bir buket sunduğumuz kitabı size yazılmış bir mektup olarak da kabul edebilirsiniz. Mektubun derununda insana dair unsurlar var, aşk, içtenlik, samimiyet, vefaya dair izler var, velhasıl biz varız.

Kahvenizi yudumlarken, kahvenin damağınızda iz bıraktığı kadar dimağınızda da iz bırakmasını istiyorsanız kahve ile şiiri hem dem etmelisiniz. Dingin bir akşam vakti, kallavi fincandaki kahvenizle “Bir Fincan Kahve Olsa” kitabını buluşturup, kahvenizden bir yudum alıp kitaptan bir dize okuduğunuz zaman kahvenin albenisi harflerin büyüsüne karışacak kahveden ve şiirden başka bir tat aldığınızın farkına varacaksınız. O zaman kahvenin sadece damağınızda değil dimağınızda da iz bıraktığını fark edeceksiniz.

Şiirle kahveyi buluştururken kahve severlere şiiri, şiir severlere kahveyi sevdirmek gibi bir iddianın sahibi değildik. Ancak, hayata bakışımız bize kahvenin şiire, şiirin kahveye yakıştığını ilham etti.Bu cihetle böyle bir güzergâha girdik. Güzergâhtan da öte kenarlarında erguvanların arzı endam ettiği efsanevi bir hıyaban girdiğimiz yol. Kahve Kokusuna aşkın karıştığı anlarda kahve ile aşkı harmanladık. Bir nevi kahve ile aşkı buluşturmayı talim ettik. Harfler gülümsedi, kelimeler abat oldu. Biz mecnun misal mest.

Bir vakitler Belkıs diyarı olan Yemen’den geldiği söylenen bu yüzden Yemen Dilberi diye adlandırılan kahveye kendi diyarımızda yeni ve daha çekici bir isim bulduk “Türk Kahvesi” dedik ve bunu tüm dünyaya kabul ettirdik. İşte biz dahi çorbada tuzumuz olsun babında karınca kararınca bu ismi perçinlemek istedik. İstedik ki kahveye ve şiire olan aşinalarımız çoğalsın. Ama bu arada meşrubat-ı umumi içerisinde kendine has berraklığı ve tadı olan çayı incitmekten imtina ettik. Ne de olsa çayla kahve birbirini çağrıştıran iki içecek. Gelen konuklarımıza ve dostlarımıza çay mı kahve mi ? diye sorarız hep.

Son söz olarak “ Marifet iltifata tabidir, müşterisiz meta zayidir.” mısraını da sizinle paylaşıp kitabı sizin alakanıza sunmayı tercih ettik. “Bir Fincan Kahve Olsa” kitabı ilginize mazhar olursa kahveye ve çaya dair yeni kitaplarla kapınızı çalacağımızı bilmenizi isteriz. Kahvenizi şiirle şiirli yudumladığınız huzur ve sükun dolu günler temennisiyle.

Ankara, 28.04.2015 İbrahim KİLİK

KİTABI EDİNEBİLCEĞİNİZ ADRES: http://www.regulusyayinevi.com/urun/bir-fincan-kahve-olsa-ibrahim-kilik/

( Bir Fincan Kahve Olsa Kitabı Üstüne başlıklı yazı İbrahim Kilik tarafından 3.05.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.