Şiir ve Şair  : Şiir, Her şeyden önce bir gönül işidir . Yürekten kopmadan kalemler kâğıtlara tohum ekemez. Ekse de o tohumdan semere ve fayda oluşmaz. Zorlamayla yazılan şiirler zorlamayla okunur ya da okunmuş gibi yapılır. Ama içten gelerek yazılan her şiir okuyucusunda deriz izler bırakır, O’nun yüreğine hitap eder ve okuyucuyu alır götürür kendi dünyasına.

Nice şair olarak geçinenleri bilirim ki; şiir adına söz söyleme hakkı bile yoktur. Nice gerçek mana da şair vardır ki; Onlar da edebinden susar da insanlar onların şairliklerini ancak vefatlarından sonra anlarlar.

Şiirin her türlüsü ve özellikle de hece şiiri toplumumuz tarafından benimsenmiş, yazılmış, okunmuş ve yorumlanmıştır. Bu tür faaliyetlerle haşir neşir olan insanlar hakiki manada muhabbet ve sevgi ehlidirler. Kimseye zararları dokunmaz ve insanlık için hayır olanı dilerler. Sevgi, aşk, muhabbet, vatan, millet, bayrak, ya da hiciv şiirlerinde yahut da ilahi ve kaside türü şairlerinde hep bir muhabbet göze çarpar. Hiciv yazanlar bile, hicvettikleri yanlışın ortadan kalkması için kalemlerini kağıtla buluştururlar. 

Toplumların yozlaştığı, kültür emperyalizmine maruz kaldığı ve kendi gelenek, görenek örf ve adetlerine yabancılaşmaya başladığı durumlarda şair, yazar, çizer ve ehli kaleme daha fazla görev düşüyor. Özellikle yaşadığımız çağda iletişimin çok yaygın olduğu ve bu yaygınlığında çoğu zaman kötüye kullanıldığı ve suiistimal edildiği gözle görünen bir gerçektir. Hiç kimse bu böyle değildir diyemez. Hepimiz pek çok şeyden şikâyetçiyiz. Bu nahoş duruma şairler şiirleriyle, yazarlar makale, hikaye,roman vb. yazılarıyla, çizerler resim, karikatür gibi görsellerle insanları uyarma görevini yerine getirmektedirler.


Adem ARMAĞAN şairimiz de bir gönül insanı olarak, toplumun dejenerasyonunu kötü yönden iyiye döndürmek için kalemini Hak ve hakikat yolunda kullanan muhabbet ehlinden biridir. Her ne kadar şahsen ve yüz yüze tanışmamış olsam bile okuduğum şiirlerinden bu yargıya vardım. Gönül de muhabbet olmazsa kalemler sevgiyi yazamaz. "Bal küpünden ancak ve ancak bal sızar" derler atalarımız. Zamanımızda ki iyilikleri öne çıkarmak, kötülükleri de bertaraf etmek bütün kalem ehlinin en önemli görevlerindendir. Bu vesile ile değerli Şair Adem Armağan  hocamı yazdığı şiirlerinden dolayı kutluyorum. Kalemler iyiye, doğruya ve güzele çağırdığı müddetçe o kalemlerin yardımcısı Allah’tır. Hak yolda yürüyen muhabbet ehli insanları saygı ile selamlıyorum.


Şair Yaşar TAŞKESEN 

22/09/2014 

                                                                                                                              


                                                                                                                

                                                                                                                     

( Şiir Kitabım Ve Şair Görüşü-4- başlıklı yazı Adem Armağan tarafından 22.09.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.