Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  ofh.jpg
Görüntüleme: 0
Büyüklüğü:  55.1 KB (Kilobyte)
ID:	6720


*”Bir iş yapmıyorsun, gene de yorulmaktan bahsediyorsun!” Diyen birine beni hayallerimin yorduğunu nasıl anlatabilirim?
*”Ben değişmem!” Diyerek kendini ve başkalarını kandırma. Çünkü değişmenin değişmeyen ve tek bir kuralı vardır: O da: Her şey değişir, değişmeyen hiçbir şey yoktur.
*Tam bir sarmaldan kurtulduğuma sevinirken, kendimi başka bir sarmalın içinde buluyorum. Bazen de uçtuğumu zannederken, süründüğümü anlıyorum. Bir kahkaha atmak istiyorum, ama onun yerine gözlerimden yaşlar boşaltıyorum. 
*İnsanoğlu fazla böbürlenme. Senden hızlı koşan, senden daha güçlü, senin duyamadığını duyan göremediğini gören, senden çok daha fazla yaşayan hayvanlar var.
*Hiç olmazsa gökyüzünü kirletmeden kuşlara bıraksaydık.
*Her dövüşçünün şakşakcısı vardır; nasıl olsa dayağı onlar yemiyorlar ya!
*Avcı avına odaklanıyor; av ise canını kurtarmaya.
*Yılan, isterse kral olsun; sonuçta gene sürünecektir.
*Bir söz ne kadar büyük olursa olsun, gene de tek tek küçücük harflerden ibarettir.
*Dünyamızdan bir manzara: Zengin çöpe atıyor, yoksul çöpten topluyor; zenginin kasasına milyonlar giriyor, az kazandığını düşünüyor, yoksulun cebine birkaç lira girince şükrediyor; zengin villada yaşıyor ama geceleri uyku tutmuyor, yoksul barakada yaşıyor kafasını yastığa koyar koymaz uykuya dalıyor; zengin en son model arabasıyla dolaşıyor gene de yoruluyor, yoksul yürüyerek gidiyor yorulursa biraz dinleniyor sonra gene yoluna devam ediyor; zengin masasını çeşit çeşit yemekle dolduruyor yediklerinden tat alamıyor, yoksul bir tas çorbaya kuru ekmeği doğrayıp iştahla karnını doyuruyor. Bu manzara tabii ki sonsuza kadar devam etmiyor ve bir gün tüm eşitsizlikler eşitleniyor. O nedenle zengin bugüne bakarak sevinmesin ve yoksul da üzülmesin. Çünkü toprağın altına her insan sadece birkaç metre bez götürebiliyor. Al sana eşitlik!
*Susmak bir meziyettir, ama nereye kadar susmalı? Karşındaki susana kadar sus!
(Yakında kitap olarak bastırmayı düşündüğüm Oruç Baba'dan Aforizmalar-2 ön çalışmasından alınmıştır.)
( Düşündüren Sözler-2 başlıklı yazı Ömer Faruk tarafından 27.06.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu