AÖF SINAVLARI RAHATSIZLIĞI

Anadolu üniversitesi açık öğretim fakültesi(AÖF) sınavları belli zamanlarda Üniversitelerin kendi birimlerinde ve MEB bağlı okul ve tesislerde yapılmaktadır.

Bu sınavlarda öncelikle Üniversitede görevli Prof, Doçent, Yar. Doç, okutman vb gibi öğretim üyeleri ve MEB bağlı okul ve tesislerde görevli öğretmenler tarafından yapılmaktadır.  Tabii ki son zamanlara kadar.

Yakın zamana kadarki bu uygulamalarda Üniversiteler öncelikle kendi eğitim personelini bu sınavlarda görevlendirmekte birlikte, MEB bağlı okullarda görev yapan öğretmenlere de ihtiyaç dâhilinde görev vermektedir.  Bu görevler salon başkanlığından ziyade daha çok gözetmenlik şeklindedir.

Son zamanlarda sınavların MEB bağlı okullarda yapılmasına rağmen,  ne sınavın yapıldığı okulda çalışan öğretmenlere, ne diğer öğretmenlere, ne de okul idarecilerine bu sınavlarda görev verilmez olmuştur.

AÖF sınavlarında görevli olarak öğretmeler yerine, Üniversiteler öğretmenlik ya da eğitimle ilgili olmayan kendi personelini görevlendirmektedir.

Bu uygulamanın, öğretmen camiası arasında büyük bir tepki oluşturduğunu görmekteyiz. Bu konuda e-postamıza çok sayıda mesaj gelmektedir.

Bu mesajlarda daha çok şu hususlar göze çarpmaktadır.

“Eğitimle ilgili bir alanda yapılan sınavlarda niçin öğretmenler değil de eğitimle ilgili olmayan personel görevlendirilmektedir.”

“YGS ve LYS sınavlarında neden Üniversiteler sadece kendi personelleriyle sınavı yapmıyor da, öğretmenlere ihtiyaç duyuyorlar. Onları da aynı şekilde yapsınlar.”

“Üniversite yöneticileri MEB bağlı okulların bütün olanaklarını kullandıkları halde niçin okullarda görev yapan öğretmenlere ve idarecilere görev vermemektedirler.”

“Öğretmenlere görev verilmemesinin nedeni güvensizlikten mi kaynaklanıyor yoksa başka bir nedeni mi var? Eğer bir güvensizlik ve neden varsa, hayati öneme haiz YGS ve LYS sınavlarında görevlendirilmeleri bunun aksini ifade etmiyor mu?”

“İş ehline niye verilmiyor?” Vb. gibi birçok soruyla karışık serzeniş dile getirilmektedir.

Genelde Anadolu üniversitesi, özelde yerel üniversite Rektör ve yöneticilerinin bu serzenişlere kulak vereceklerine inanıyorum.

Bu güne kadar öğretmenlerimiz görevlendirildikleri bütün sınavlarda görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışmışlar ve yapmışlardır.

Değerli öğretmenlerimizin haklı olarak şikâyet ettikleri bu yanlış uygulamadan bir an önce dönüleceğine inanıyoruz.

Bu konuda hepimizi yetiştiren saygıdeğeri öğretmenlerimizin haklı isteklerinin yanındayız.

Özellikle yerelde BAÜ Rektörümüzün bu haklı istekler karşısında gerekli çözümü üreteceğine inanıyoruz.

Yazımızı şu güzel sözle noktalayalım.

Bilim yuvaları sorun kaynağı değil, çözüm kaynağıdır.

( Aöf Sınavları Rahatsızlığı başlıklı yazı İ.Sarıçay tarafından 21.02.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.