IX

       …

“Kadın nedir? Kimdir? Yaratılış gayesi ve verilen görev nedir?  Kadının görevlerine ve gayesine matuf yapısı ve özellikleri nedir bilir misin? İstersen değerlendirmeye biraz da bu cepheden bakalım.”

 

“Kadına bütün ömrü boyunca tesir edecek olan ve bu karakteri vasfın doğuşu da en iptidai benliği olan yumurta hücresinin (dişi hücre) kendi kanalında salına salına rahme doğru seyrederken, spermler akıntıya ters yönde –somon balıkları gibi- hızlı bir şekilde yumurtaya doğru yüzmek zorundadır.

 

“Yumurta fıtratı gereği kendine doğru gelmekte olduğu spermlere yardım için kendine çekmek üzere bir dudak oluşturarak emme görevini yapar. Yumurtaya ulaşabilenlerden yalınızca bir tanesini içine kabul eder.”

 

“Bu yumurta halinde olduğu gibi, ilerideki hayatında da böyle olması gerektiğini ifade eder. İlk örselenme erkek hücre ile aşılanması zamanında başlar. Erkek hücre tarafından kabuğu delinen yumurta hücresi, örselenmektedir.”

 

“Diğerlerini reddedebilmek ve uzaklaştırmak için kendi etrafında dönmeye, kavuşma dansını yapmaya, bu dönmeyle çevresinde diğer spermleri kovmaya çalışır.”

 

“Dalları meyveye duran, olgunluğa eren ve evliliğe varan her kadın bu koruma görevini sürdürmek zorundadır. İçine aldığı sperm (erkek veya dişi hücre)le birlikte rahim duvarlarına tutunmak suretiyle, kendine bir yuva yapar.”

 

“Hücreden, fiziki ve ruhi donanımlarla şekilden şekle girdirilen her insan; göbek bağı ile baş aşağı olarak anneye rabıtalıdır. Dokuz ay sonra meydana gelecek bir şaheser karşısında yapacağı bu yuva görevini tamamlayacak, yenilere hazırlık için kendiliğinden yıkılacaktır.”

 

“Doğum sancısı çekmeyen kadın hayatı anlayamaz. Baba olmayanların da ana olmayanlardan pek farklı yönleri yoktur.  Her kadın aşkını mahsulünü dokuz ay karnında ve iki sene göğsünde şeref ve mutluluk içinde severek taşımalıdır.”        

 

“Doğumdan önce insan ruh yapısına etki eden ve kalıcı etkiler kılan nedir?”

 

“Baba nutfe temelinde (en az kırık gün) helal yemekle görevlidir.”

 

“Daha sonra haram yese, bunun çocuğun eğitimiyle sıkı ve direk bir ilişkisi olmaz çünkü babanın haram gıdası kendi sinir siteminde hazım olunur fakat annenin gıdası, onun sinir sisteminde süt haline gelir ve çocuk ondan beslenir.”

 

“Kadının kendisi; helal yemek ve çocuğa helal yedirmekle görevlidir. Fiziksel gıdalarda böyle olduğu gibi ruhi gıdalarda da durum aynıdır. Kötü düşünce, haram tasavvur, kadında söz konusu olduğunda iki kişi aleyhinde olur. Çünkü birçok mesele düşünce yoluyla çocuğa geçer.”

 

“Erkek tek kendini yakarken, kadın hem kendini hem de çocuğunu yakar. Kadının hamilelik ve emzirmeyi içeren otuz aylık erkekten daha uzun bir sorumluğu vardır.”

 

“Eğer anne, bu otuz aylık dönemde isyan etmezse, çocukları da isyana müptela olmazlar.  Erkeğin yükü (hıml) omzunda, kadının yükü (haml) karnındadır.”

 

“Erkek kadının yükünü taşıyamadığı gibi, kadın da erkeğin yükünü taşımaya uygun ve müsait değildir.”

 

“Aslında kadın zayıf değildir, zariftir.  Gül ortalıkta değil, onu koruyup kollayacak bir bahçıvanın elinde olmalıdır. Güzelliğini, zarafetini aileye sunmalıdır.”

 

      “Kadının en baş vazifesi anneliktir.

       …

       Erdemli-270702

 

( Mor Menekşe-9 başlıklı yazı KOCAMANOĞLU tarafından 31.08.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu