Sende eksik olan tek şey bir ben'dir gülüm!

Bende eksik olan tek şey bir sen'dir gülüm!

Ben, sen ve biz üzerine bir üçleme yazıyorum. Dün sen’di başlık, bugün ben yarın da biz olacak inşallah! Senli benli günlerden ve hallerden biz olmaya doğru gideceğiz.

-Ben var ya ben! diye bağırıyordu adam, bağrı açık içi yanıktı. Sözleri ben kokuyordu üstü başı sendi ama!

-Ben var ya ben seni çok sevdim be! diyordu içi yanık sesi yanık bağrı yanık adam! ‘Sana bir ben getirdim, sen beni görünce senliğinden utanırsın! ‘ Adam hoş konuşuyordu, kalbe iyi geliyordu söyledikleri, şifaydı aşkta bu tür sözler.

Kalibresi belliydi cümlelerinin, çapı etkiliydi. Sen diye hitap ettiği mahbube de karşısındaydı. Ben ve sen yan yanaydı, ateşle barut, gül ile diken…

-Bu kadar ben dolu olduğunu bilmiyordum, dedi kadın. Hiç değilse insan bir fısıldar değil mi a canım?

Adam bozuk teyp gibiydi.

-Ben var ya ben! diye.

Kadın ‘yere batasıca’ diye kızıyordu adama her ‘ben var ya ben’ deyişinde.

Duy sesimi de anla halimi! Kim sağır kim lal görsün millet! Bu yürekten çıkan her bir söz kalbe direkt tesir ediyor, beyni uyarıyor, eli ayağı birbirine dolaştırıyor.

Bu dünyada kullanımı en fazla itici gelen kelimedir Ben! İnsanların bencilliğinin, egosunun, kibirli halinin aleni beyanıdır.

Ben sevdim, ben ayrıldım, ben terk ettim, ben bırakıp gittim, ben farklıydım vesaire vesaire… Ben rezilliktir, acayipliktir, tuhaflıktır aşkta!

Kadın bu kadar benleşmiş bir adama uzun bakıyordu. Ciddi ciddi onu anlamaya gayret sarf ediyordu.

Kadın adama göre ben dışıydı. Adam kadına göre sen dışıydı. Her neyse, bene gelelim. Gözlerinin içinde ben vardı adamın mesela! ‘Sana bir ben gerek gülüm’ sözü adamın gözlerinde başlayıp yüreğinde bitiyordu.

Ben gerek elbet güle! Güle oynaya ben gerek! Bir bendir tutturmuşum. Ne haldir?

Bana başlıyorum. Ben tarafı yıkıktır bu aşkın. Bu aşkın bir tarafı sen bir tarafı ben. Bir yakası sen diğer yakası bendir. Ne yazık ki bu aşkın iki yakası asla bir araya gelmiyor.

Gelmeler yalan, vuslatlar haram, hicranlar garamdır.

Zehir zıkkım bir bendir sana filizlenen ve çiçeğe duran! ‘Ben’ seni sevdiğim için önemlidir, ben sen’le itibarlıdır. Bir yerlerden başlamak gerekirin ilk adımıdır ben!

Ben olmasa sen nasıl olur?

Ben senin ta kendisidir.

Kadın, adamın felsefi ve edebi konuşmasını yazmasını çok seviyordu ve onu okuduğu kitaplardaki yazarlara benzetiyordu.

Adam, kadının zaafını öğrenmiş ve sürekli can alıcı kalp çarpıcı sözler yazıyordu ve ona ithaf ediyordu. Benlik böyle bir şey, sen dünyasına girebilmek için her türlü şaklabanlığı yapabilmektir.

Adam esiyordu gürlüyordu; hissediyordu yaşıyordu söylediklerini.

Ben ben olalı senden ilham aldım, senden esinlendim ve sende demlendim bu aşk için. Tadımı buldum, kıvamına erdim.

Benden kim bıkası değil mi? Kim çekinesi… Oysa bütün zamanları içine alan bir benle sevmiştim seni. Bir geniş zaman çekimiydi aşkın; hepti, herdi…

Bu aşkın ben tarafı bugün haraptır, ziyandır, tarumardır! Dallarım kırılmış çiçeklerim kurutulmuş,  köklerin sökülmüştür.

Ben bana geldiğimden beri seninleyim. Ben sensiz bir anlam ifade etmiyorum. Bu öyle bir ben ki içimi kaplayan akıl kârı değil çünkü hep sendir ortaya çıkan. Bir sen faslıdır icra edilen buselik makamında.

Benden sana gelir en güzel şarkılar. Benden sana ithaf edilir en güzel şiirler. Benlik makamından geçmişim senlik dergahında kapı kuluyum. Artık ne senden bir dışavurum Ne de benden bir içe vurum!

                        Bu ne kadar bendir sende Allah aşkına söyle? Biri yanağına bir gerdanına biri   de gözlerine hediyemdir. Neden bu kadar ben topladığımı anladın mı şimdi?

Ben olmasa sen hiçbir şeydir.

Sen olmasa ben bir noktadır. Bu ne kadar bendir sende Allah aşkına söyle? Biri yanağına bir gerdanına biri de gözlerine hediyemdir. Neden bu kadar ben topladığımı anladın mı şimdi?

Ben olmasa sen hiçbir şeydir. Sen olmasa ben bir noktadır.

( Ben başlıklı yazı GürhanGürses tarafından 14.06.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu