Hikaye / Anı Hikayeler

Eklenme Tarihi : 17.04.2013
Okunma Sayısı : 980
Yorum Sayısı : 0
TANITILMAK VE ANILMAK...

     Saygıdeğer gönül dostlarım. Sevgiler selamlar size. Bu günkü söyleşim de toplum da kariyer sahibi şahsiyetlerin tanıtılması ve anılması hususuna değineceğim. Buna ne gerek var diyenler olabilir ama önce yaşadığım bir anıyı anlatınca haklılık payımı değerlendirirsiniz. Bursa  belediyesinin şairler ve yazarlar derneğiyle ortaklaşa düzenlediği şiir ve müzik şölenin de Uludağ
kayak merkezin de ki polis evin de misafir edildik.

      Benim odama hiç tanımadığım iki şahsiyet geldi. Onlar da beni tanımıyor. Çünkü bu tür şölenlere ilk defa katılmışlar. Benim üzerim de yeğenimin Amerika dan getirdiği tişört vardı. Gece, yol yorgunu da olunca pek tanışma fırsatı olmadı. Ben gece ibadetimi tamamlayıp yattım. Odamda ki yaşlı iki arkadaş sabaha kadar benim Amerikan tişörtü giymemden kuşkulanmış, namaz da kılıyor ama, şiir kitapları da güzel anlamlı ajan mı yoksa diye düşünürler. 
 
       Sabah ben uyanınca duygularını açıkça ifade ettiler tanıştık. Arkadaşın biri profesörmüş yabancı ülkeler de konferanslar vermiş, diğeri ise Aydın ilinin ilçe belediye başkanı. Bu anımın devamı var ama kısaca özetlemek zorunda kaldım. Çünkü tanıtım olayını kişi kendisi yaptığı zaman yanlış algılanıyor,sizi bir başkası tanıtsın deniliyor. Bu görüşe de saygılıyım ama beni  tanıtacak kişi hakkım da yeterince bilgi sahibi değilse nasıl tanıtabilir ki? .
        Sanatsever kişi önce yazılarıyla, şiirleriyle, kitaplarıyla sunduğu
hizmetleriyle kendini anlatacak ki.. Toplum da kariyer sahibi olabilecek. Vatana, millete faydalı olanlar, eser bırakanlar, uhrevi aleme göç etseler bile yeri, zamanı geldiğinde rahmetle anılırlar. Kır kiki yıllık sanat hayatımın yaklaşık otuz yedi yılı Isparta şehrim de geçti güller diyarının merkezin de ikamet etmekteyim.

       Isparta sevdalısı olduğumu her fırsatta dile getirmeye çalışıyorum. İnternet sitesinde ki edebiyat, kültür,sanat gruplarına bile kaydolurken ismimden önce Ispartalı diye yazıyorum. İsim benzeri çok insan olsa da ben öncelikle memleketimin tanınmasını arzu ediyorum. Her gittiği yerde yetenekli şahsiyetler memleketini tanıtırsa, anlatırsa umarım faydalı olur.

      İnsan doğup büyüdüğü yerlere karşı minnettarlık duygularını sergilemeli, tanıtmalı, tanınmalı. Yöresine hasret kalan nice gurbetçiler var. Aslına, nesline inkar edenlerin vatan, bayrak aşkından şüphe ederim. Bizler Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmakla her zaman gururluyuz ve onurluyuz. Bölmek isteyenler asla bizler var oldukça amacına ulaşamazlar. Her fırsatta şiirlerim ve yazılarımda gerekli mesajları vermeye çalışıyorum. Şüpheniz asla olmasın.
       
        Yüzden fazla edebiyatın her dalın da basıma hazır eserlerim var. Zeki Çelik Yayınları kurduktan sonra beş ayrı dalda on bin kitap dağıtım, GBYŞ. Derneğinin kurulmasına vesile olunca on beş bin dernek bülteni dağıttım. Hayır hizmetlerimi anlatmayı gerek duymuyorum, Allah sağlıklı ömür verdiği sürece Türk dünyası kültürüne katkılarım devam edecek. Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin, hayırlı insanlarla tanıştırsın. Hoşça ve dostça kalınız.

*  T A N I T I M   *

Şarkikaraağaç doğum  yerimdir,
Hanefi mezhebim İslam dinimdir,
İli hatırlatan halı gülümdür,
İnternet sayfamdan bakabilirsin.

Bir yetmiş beş boyum elli dört enim,
Sarıya meyilli kumraldır tenim,
Eserler yazarak geçiyor günüm,
Okuyup yorumlar yapabilirsin.

Ispartalı Zeki Çelik yazınız,
Profil bölüme basıp çıkınız,
Gurup oluşturdum siz tıklayınız,
Gerekli mesajı atabilirsin.

İsmime yönelik yayını kurdum,
Göller Bölgesinin başkanı oldum,
Duygu Seli bülten, kitaplar sundum,
Kültüre hizmetçi katabilirsin.

Dünyada benzersiz cami  yaptırdım,
Hacmini yuvarlak sivri tutturdum,
Yıpranmış kitabı ben okutturdum,
Zekiyi el üstü tutabilirsin.

*  T A N I S I N   *

Kırk yıldır sanatı benimsiyorum,
Şiirler içinden gülümsüyorum,
Kültürü sanatı önemsiyorum,
Tanısın isterim tanımayanlar.

Göller bölgesinde derneği kurdum,
Ülkemin içine dışına yaydım,
Şöhreti istemem önceden doydum,
Arasın isterim aramayanlar.

TÜRKİYE  Yazarlar, Ozanlar boldur,
Bestekarlar için, Şairler kardır,
Antoloji com da Gurubum   vardır,
Katılsın isterim katılmayanlar.

Edebiyat basit şeyler istemez,
Yetkilisi çoktur rıza göstermez,
Azimli olanlar asla pes demez,
Tutulsun isterim tutulmayanlar.

Yüz kitabı aşıyor yazdığım eser,
Dikkat et her biri nefesi keser,
Zeki duyguları heceli asar,
Okunsun isterim okunmayanlar.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Tanıtılmak Ve Anılmak ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 17.04.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.