Hikaye / Anı Hikayeler

Eklenme Tarihi : 23.03.2013
Okunma Sayısı : 1694
Yorum Sayısı : 0
Merhum : B.B.P GENEL BŞK  MUHSİN YAZICI OĞLUNU  UNUTAMIYORUM ... 
ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM, MEKANI CENNET OLSUN. ALLAH YAKINLARINA SABIRLAR VERSİN.

    Saygıdeğer duyarlı gönül dostlarım.Sevgiler, selamlar ileterek konuyla ilgili paylaşımımı sunuyorum. Merhum: Muhsin Yazıcı oğlu unutulmaz şahsiyetti. Onu 1980 li yıllarda tanımıştım. O tarihlerde Alperen ocaklarının düzenlediği toplantılardan birine bir arkadaşım götürmüştü. Isparta merkezinde yapılan bu toplantı salon dar olunca misafirler diz çökerek dinlemeye devam etti.
      Siyasetçi olmadığımı, sanat adamı olduğumu her fırsatta dile getiriyorum. Bu paylaşımın nedenini yazımın sonun da anlarsınız. Genç delikanlı, yakışıklı siyaset adamı sayın: Muhsin Yazıcı oğlunu sessizce dinlerken önemli konuya değin dikçe alkışlanıyordu. Isparta ilimize geldikçe fırsat buldukça dinledim. Ankara da  2000 li yıllarda yapılan olağan genel kurulunu da katıldım.
      Ankara dan partisinde milletvekili adayı olan şair ve yazar arkadaşlarım vardı. G.B.Y.Ş. Derneğinin Duygu Seli bülteninde vekil adayı bayan Rabia Gölbaşı'nın genel başkan: Muhsin Yazıcı oğlu ile yapmış olduğu röportajını yayınladım. Bana da çeşitli partilerden Isparta ilimiz için vekil adaylığı teklifi sunuluyordu ama ben her fırsatta sanatımla faydalı olmayı hizmet edindim. Ankara'ya gittiğimde mezarını ziyaret ederek dualarımı iletmek nasip oldu.
    Son olarak katıldığı 2009 yılında ki seçimde kış şartlarına rağmen mitingler  düzenlerken  helikopter kazası sonucu hayatını kaybetmesi beni ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını derinden üzdü. Seçim tarihine ramak kala bu kaza sonucunda onunla birlikte olanların hepsi de şehit oldu desek de taktir ilahidir. Belki de Türkiye geleceğin Başbakanını kaybetti o kaza da.
    O tarihte beni derinden üzen bu acı olay aşağıda paylaşıma sunduğum şiirlerin oluşmasına vesile oldu. Keşke yaşasaydı da bende onunla ilgili bu şiirleri yazmasaydım. Onun arkadaşları arasında unutamadığım muhabir gazeteci İsmail Güneş de vardı. Kaza anını ilk olarak telefonuyla 112 acil servisine o duyurdu. Onun sesini ilgilenen tüm kanallar canlı olarak yayınladı.
Merhum: İsmail Güneş ile ilgili duygularımı şiirce sıralayıp paylaşıyorum.
     İsmail adını dünya işitti, Savunma ekibi yardıma gitti, Maalesef tufan perişan etti, Ararken kayboldun muhabir Güneş. İmdat diye diye telefon ettin, Lakin yaralıyken uzağa gittin, Tehlike olsa da kendini attın, Üşüdün tufanda dondun İsmail. Nihayet bir hafta içinde bulduk, Elin, kolun kırık hüzünle dolduk, Cansız beden oldun şaşırdık kaldık, Muhsin'le birlikte soldun  İsmail. Umutlar sonunda bir bir tükendi, Helikopter düştü, mitingler dindi, Aranan cesetler  Sivas'a indi, Büyük Birlik Parti doldu  İsmail. Allah hizmetinden memnun kalacak, Emekler boş değil sevap dolacak, İnşallah mekanın Cennet olacak,
Erdin muradına  Zeki İsmail.  Bu vesileyle şehitlerimizi rahmetle anıyorum.
    Alperen ocaklarının merhum:  Muhsin Yazıcı oğlu ile ilgili düzenlenen şiir yarışmasına duygularımı ifade etmek için katıldım. Sonuçlanan yarışma da dereceye girdiğim hakkında telefon geldi. Bende ödül törenine Ankara da bulunan bir arkadaşımı yönlendirdim. Benim adıma teşekkür belgesini aldı. Alperen ocaklarına, merhumun hatırlanmasına vesile olanlara teşekkürler. Paylaşıma sunduğum şiirlerle sizleri baş başa bırakıyorum. Hoşça kalınız, ALLAH'A EMANET OLUNUZ.

 MUHSİN YAZICI OĞLU'NA

Muhsin adın ile herkes tanıdı,
Uçmayı istedin kırık kanadı,
Hasretti vatana hiç doyamadı,
Seni dualarla anarım Muhsin.

İmkanın olsaydı uçak tutardın,
Nazlı yarin ile stres atardın,
Yazıcı oğlusun neşe katardın,
Aldığım habere yanarım Muhsin.

Ziyaret ederek yola çıkmıştın,
Işık bekleyerek göğe bakmıştın,
Cenneti alayı  mekan tutmuşsun,
Irak gittiğini sanırım Muhsin.

Olduğun gibiydin yiğit yaşadın,
Gönlünü kuşatan güle susadın,
Lüks helikopterle miting maksadın,
Ulaşılmak zormuş donarım Muhsin.

Büyük Birlik Parti genel Başkandın,
Birliği sağladın Zekice andın,
Partinin gücünü her yere yaydın,
Başkanım diyerek kanarım Muhsin.

   25-3-2009

***** MUHSİNLER  ÖLMEZ *****

Üşüyorum diye yüreği sundu,
Helikopter dağlık alana kondu,
Yaralı olunca cesedi dondu,
Alperen arttıkça  Muhsinler ölmez.

Büyük birlik parti onun eseri,
Genel başkanlıkta çok şaheseri,
Değerini bilmez birkaç serseri,
Alperen arttıkça Muhsinler ölmez.

Allah'ını seven  Resulü bilir,
Sünnetine uyar izinden gelir,
Vatan, Bayrak için hizmetkar olur,
Alperen arttıkça Muhsinler ölmez.

Muhsin davasında daima haklı,
Yazıcı oğlunun  kaderi  farklı,
Unutulmaz lider güzel ahlaklı,
Alperen arttıkça Muhsinler ölmez.

Sivas'ın Şarkışla Elmalı köyü,
Zeki çalışkandı  fikri de  iyi,
Vekillik dönemde almıştı oyu,
Alperen arttıkça Muhsinler ölmez.

28-10-2012

Ispartalı Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Merhum Bbp Genel Bşk Muhsin Yazıcı Oğlunu Unutamıyorum ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 23.03.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.